Even voorstellen: Anita Schmale

Op de Algemene Afdelingsvergadering van zaterdag 25 juni zijn twee nieuwe bestuursleden verkozen. Hier stelt onze nieuwe voorzitter zich voor: Anita!

Beeld: Anita Schmale

Wie ben je?

Ik ben Anita Schmale (32) en woon samen met mijn vriend in Leidsche Rijn. Ik werk bij de Universiteit Utrecht als projectleider internationalisering. In mijn vrije tijd vind je me vaak bij een concert, tentoonstelling of verdiept in een boek, want ik ben dol op alles wat met cultuur te maken heeft. 

Waarom wilde je graag voorzitter worden?

Afgelopen jaar heb ik vanuit de verkiezingsprogrammacommissie (vpc) geschreven aan het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen. Door met heel veel leden en experts uit de stad te praten, heb ik een goed beeld gekregen van de uitdagingen waar Utrecht op dit moment voor staat maar ook wat daar mogelijke oplossingen voor zijn en waar we heel trots op mogen zijn. Daar wil ik graag een actieve bijdrage aan leveren door samen met andere (bestuurs)leden een boost te geven aan onze afdeling waardoor die nog bruisender, inclusiever en vol frisse ideeën is, in aanloop naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De rol van voorzitter ligt me goed en ik heb hier ook ervaring in, bijvoorbeeld als voorzitter van De Helling. Maar, het lijkt me ook een leerzame en uitdagende rol want sommige dingen zijn helemaal nieuw voor mij.

Waar heb je het meeste zin in?

Ik heb het meeste zin om weer fysiek bij elkaar te komen en met elkaar in gesprek te gaan over de inhoudelijke standpunten van de partij, met als doel om een nog scherper profiel van D66 Utrecht neer te zetten. Tijdens de coronacrisis hebben we veel nieuwe leden gekregen en zij hebben nog veel minder contact kunnen maken met andere leden. Nu het eindelijk weer kan zou ik dus graag op een zo laagdrempelig mogelijke manier met elkaar in gesprek willen gaan zodat iedereen zich uitgenodigd voelt om mee te doen, want we kunnen alle perspectieven goed gebruiken.

Wat wil je als eerste oppakken?

Naast wat ik eerder al aangaf, het sociale aspect van de afdeling versterken en laagdrempelige inhoudelijke gesprekken faciliteren, denk ik dat het ook heel belangrijk is actief te blijven werken aan een veilige en inclusieve vereniging voor iedereen. 

Wil je de leden iets meegeven?

Ik wil iedereen vooral heel erg uitnodigen om mee te denken en mee te doen. Heb je een goed idee, wil je graag een bijdrage leveren maar weet je nog niet precies hoe of lijkt het je gezellig om naar een activiteit te komen maar vind je het spannend om de eerste keer alleen te gaan? Laat vooral van je horen. Ik of één van mijn mede-bestuursleden vinden het altijd leuk om even te bellen, wandelen of op een andere manier kennis te maken.