D66 blij met bouw grootste bioscoop van Nederland.

D66 is blij met de bouw van de grootste bioscoop van Nederland, aan de Jaarbeurszijde van het Stationsgebied. Donderdag stemde de raad in met een voorstel dat de ontwikkeling van de nieuwe bioscoop mogelijk maakt. D66-raadslid Maarten Koning: “In het hart van Utrecht én van Nederland is grote behoefte aan deze bioscoop. Utrecht zet zich hiermee als filmstad wederom goed op de kaart!”

Groen licht

Ruim tien jaar is er aan de plannen voor de bioscoop gewerkt. Het vormt een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het nieuwe Stationsgebied. Koning: “Nu de gemeenteraad groen licht heeft gegeven voor het plan, kan de bouw ook snel van start. De planning is om voor de start van het Nederlands Filmfestival in 2015 in dit nieuwe complex naar de film te kunnen gaan!”

Grootste bioscoop

De bioscoop wordt met 14 zalen en 3.300 stoelen de grootste bioscoop van Nederland. Daar is in Utrecht volgens alle betrokkenen veel behoefte aan. “Utrecht ligt in het hart van Nederland. De stad, de regio én de rest van Nederland kunnen hier straks naar de film. Als de nieuwe OV-terminal straks af is, heeft deze bioscoop een perfecte verbinding met alle hoeken en windstreken”, aldus Koning.

Parkeerterrein

De bioscoop wordt gebouwd op een stuk grond dat bij een parkeerterrein van de Jaarbeurs hoort. Omwonenden hebben recent hun zorgen geuit over het mogelijke extra verkeer dat daardoor in de omliggende buurt zou gaan parkeren. De bioscoop zou bovendien extra verkeer aantrekken, terwijl er juist minder verkeer door dit gebied geleid zou gaan worden. Op lange termijn wordt daarom het gehele parkeerterrein van de Jaarbeurs verplaatst naar de westkant van het Merwedekanaal. Koning: “Om ervoor te zorgen dat er rekening wordt gehouden met de wensen van de buurt, hebben wij het college opgeroepen om zo snel mogelijk te beginnen met deze verplaatsing van het parkeerterrein. Die oproep kon op brede steun rekenen!”