Oranje op het scherm.

Tijdens de raadsvergadering d.d. 29 juni heeft burgemeester Wolfsen de toezegging gedaan na te gaan of het mogelijk is om grote schermen in Utrecht op te hangen tijdens het WK. Raadslid Klaas Verschuure: “D66 is altijd voorstander geweest van meerdere schermen in de stad, wat is er nou leuker dan met een grote groep in de open lucht naar het voetbal te kijken?”

Raadslid Klaas Verschuure was voornemens samen met  VVD-raadslid Jesper Rijpma een motie in te dienen die het College opdroeg verzoeken tot het plaatsen van grote schermen tijdens het WK versneld in behandeling te nemen. In het huidige evenementenbeleid is voldoende ruimte voor gedegen toetsing van deze aanvragen. Nadat de burgemeester de toezegging had gedaan, is de motie ingetrokken.

In Utrecht vinden verschillende openluchtevenementen plaats, deze zijn altijd zonder enige onrust verlopen. De stad kleurt oranje bij elke wedstrijd die het Nederlands elftal speelt. Het is gezellig en druk op straat en tot nu toe heeft dit niet tot overlast geleid. D66 is dan ook van mening dat grote voetbalschermen alleen maar een goede invloed hebben op de sfeer in de stad.

De burgemeester heeft in een eerder stadium fractievoorzitter Gerda Oskam de toezegging gedaan dat als het Nederlands elftal de finale behaald, de mogelijkheid tot het ophangen van schermen sowieso toe te staan. Met het behalen van de kwartfinale is voor D66 echter elke
wedstrijd een finale. Verschuure: “hopelijk volgen er nog vele mooie wedstrijden en kunnen deze met grote groepen Oranjefans gekeken worden in de buiten lucht.”