Laurens Verspuij

Laurens Verspuij - Beeld: Liesbeth Wattimury

Vol enthousiasme wil ik mij inzetten in deze moeilijke coronatijden om Tiel economisch sterker te maken, gelijkere kansen te creëren en het culturele leven te ondersteunen. Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Een uitspraak die bij mijn persoon past. Een uitspraak waar ik graag invulling aan wil geven. Mochten de kiezers dat willen, dan ga ik dat vanaf maart in de gemeenteraad (weer) doen. Mouwen opstropen en aan de slag!

  • 44 jaar
  • Tiel
  • Tiel
  • Hij/hem

Op mijn 18e verjaardag ben ik lid geworden van D66. Uit gevoel… D66 sprak me meteen aan: pragmatisch, open internationale blik, progressief, talenten bevorderen bij alle mensen en op deze manier kansen creëren.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Heiligestraat. Dit is de plaats waar het Lingecollege staat. Een bijzondere plek voor mij… als leerling, als docent, als wethouder Onderwijs en nu weer als docent. Het is de plaats waar alle lijntjes samenkomen in mijn leven.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het is nu zaak voor de gemeente Tiel om door te groeien. Hierdoor komt er een stevigere basis onder tal van (regionale) voorzieningen. De kunst is om dit op een duurzame manier te doen. De woningmarkt, met alle problemen die er nu spelen, biedt nu ook de kans om tal van verwaarloosde locaties aan te pakken en om te toveren tot prachtige locaties om te wonen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • We gaan fors tempo maken met de bouw van woningen; iedereen die in de gemeente Tiel wil wonen, moer er kunnen wonen.
  • D66 wil de derde ontsluitingsweg voor Passewaaij zo snel mogelijk realiseren.
  • De waardering voor amateurkunst moet terug. Het budget moet omhoog.