Contact met Route66

Contact

Route66 heeft een bestuur, de bestuursfuncties worden vervuld door vijf Routers uit de huidige lichting. Zij coördineren het programma en onderhouden contact met het Landelijk Bureau en de Talentencommissie.

Het Routebestuur 2024 bestaat uit:
Voorzitter: Floor van Twuijver
Secretaris: Annick van der Harten
Programmacoördinator: Ewout Wentink
Bestuurslid Communicatie & Alumnizaken: Thomas van den Berg
Penningmeester: Pieter Verburg

Je kunt contact opnemen met het Routebestuur via [email protected].

Veelgestelde vragen

Bestaat Route66 alléén uit het bijwonen van de Routezaterdagen?
We verwachten bij Route dat je aanwezig bent op de routezaterdagen en ook het introductie- en vaardighedenweekend en de congressen. Daarnaast zijn er nog heel veel leuke activiteiten waarbij je aan kunt sluiten. Deze zijn niet verplicht, maar natuurlijk wel ontzettend leuk!

Welke vaardigheden ontwikkel je bij Route66?
Route66 is een persoonlijk ontwikkelprogramma. Naast dat je je kennis verrijkt op het gebied van de politiek en allerlei maatschappelijke onderwerpen, werk je ook aan andere vaardigheden zoals: debatteren, organiseren, netwerken, leiderschap, presenteren etc. Tijdens het vaardigheden weekend gaan we actief met het ontwikkelen van deze vaardigheden aan de slag en kan je zelf aangeven op welk gebied jij je meer wilt ontwikkelen.

Welke andere activiteiten worden er naast de Routezaterdagen georganiseerd?
Bij Route worden er naast de Routezaterdagen verschillende extra activiteiten georganiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld de Routetalks. Bij de Routetalks nodigen we experts uit om met ons in gesprek te gaan over een specifiek onderwerp wat we interessant vinden. Het staat iedereen vrij om een Routetalk te organiseren en het bijwonen ervan is niet verplicht. Daarnaast worden er borrels georganiseerd, en zijn er buitenlandse reizen en projecten waar je bij aan kunt sluiten.

Aan welke projecten kun je meewerken?
Het Routebestuur krijgt via het Landelijk Bureau met enige regelmaat projecten binnen. Denk bijvoorbeeld aan het evalueren van de verkiezingscampagne, meedenken over een inclusievere vereniging, of ondersteunen op een bepaald thema (zorg, klimaat, onderwijs) etc. Je kan je via het Routebestuur voor opgeven voor de projecten die jij leuk vindt, maar je kan natuurlijk ook zelf op zoek gaan binnen de partij naar een thema waar jij als Router over mee wil denken!

Hoe ziet de organisatiestructuur binnen Route eruit?
Route66 kiest elk jaar een eigen bestuur uit de nieuwe lichting. Dit bestuur bestaat uit de voorzitter, penningmeester, secretaris en programmacoördinator. Dit bestuur is dan gedurende het jaar verantwoordelijk voor het faciliteren en ondersteunen van de commissies. Daarnaast onderhoudt het bestuur de contacten met het Landelijk Bureau. Voor de commissies melden de leden zichzelf aan. Deze commissies organiseren de Routezaterdagen, borrels, reizen etc. Ieder lid organiseert in ieder geval een Routezaterdag.

Moet je politiek actief te zijn om je voor Route aan te melden?
Nee, je hoeft niet politiek actief te zijn. Wel vragen we dat je lid bent van D66 en politieke/maatschappelijke interesse hebt. Omdat we gezamenlijk een politiek en maatschappelijk programma organiseren vinden we het belangrijk dat de deelnemers duidelijk een affiniteit op dit gebied hebben.

Wie kiest de thema’s van de Routezaterdagen?
De thema’s van de Routezaterdagen worden gekozen door de leden zelf. De thema’s met de meeste stemmen komen op het programma. Daarna kun je een voorkeur opgeven bij welke thema’s je graag zou willen aansluiten. Mocht een thema niet gekozen worden dan is er altijd de optie om op het gebied van dit thema een Routetalk te organiseren.

Wat kost een deelname aan Route66?
De deelnamekosten voor Route66 zijn 150 euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor het regelen van de Routezaterdagen en overige organisatorische zaken. Per jaar wordt gekeken wat een redelijk bedrag voor deelname is, dit bedrag kan dus nog iets verschillen. Daarnaast zijn de kosten voor overige activiteiten, o.a. de weekenden, buitenlandreizen en borrels voor eigen rekening. Let wel: mocht je om financiële redenen twijfelen om mee te doen aan Route66 ofwel gedurende Route66 financiële steun nodig hebben om deel te nemen aan het programma, neem dan contact op met het bestuur. Route66 staat open voor ieder persoon die aan onze vereisten voldoet, ongeacht de financiële situatie. Mocht je er financieel niet uitkomen, dan kunnen wij hier altijd iets op verzinnen.

Welke tijdsinvestering wordt er van mij verwacht?
Zoals boven beschreven, Route66 bestaat uit meer dan alleen het bijwonen van de maandelijkse Routezaterdagen. Zo organiseer je met een groep je eigen Routezaterdag en zijn er verschillende commissies voor o.a. organisatie van de weekenden, promotie, selectie etc. Dit betekent dat je hiervoor ruimte in je agenda moet hebben, we schatten zo’n 20 uur per maand, in de avonduren en in het weekend.