PvdA, GL en D66 Raalte werken samen als duurzaamheidscoalitie
een eerste klimaatbijeenkomst, “hoe ga ik ermee om?”, als start van een reeks van najaarsbijeenkomsten.

“Hoe kan ik ermee omgaan, problemen zoals droogte en hitte die op ons afkomen door klimaatverandering?” Die vraag krijgt de Sallandse Duurzaamheidscoalitie geregeld. Op de eerste avond in een reeks van activiteiten van de coalitie kun je hierover in gesprek gaan. Met de Klimaatburgemeester van Salland zelf. En met streekgenoten die vertellen hoe zij daarmee omgaan en wat ze doen voor een klimaatneutrale omgeving.

Dat het klimaat verandert hebben we ook deze zomer weer gemerkt. Je kunt nog net niet naar de andere kant van de IJssel lopen. Hitterecords worden alsmaar verbroken. En als het dan een keer regent, komt het met bakken uit de lucht.

Als we niets doen, wordt het alleen maar erger. Dus moeten we wél wat doen. Op vrijdagavond 23 september organiseert de Duurzaamheidscoalitie daarom een gespreksavond over klimaatverandering in (en samen met) Bibliotheek Raalte. Tijdens deze avond vertelt de Sallandse klimaatburgemeester wat haar motiveert. Ook kun je je eigen ecologische voetafdruk berekenen en vertellen gewone Sallanders hoe zij duurzaam leven. Je gaat ’s avonds naar huis met een antwoord op die belangrijke vraag: hoe kan ik hiermee omgaan?

De Duurzaamheidscoaltie gaat op de avond ook graag met je in gesprek om te horen hoe jij hiermee bezig bent. We willen op die manier graag van elkaar leren.
Je kunt je aanmelden via [email protected] of de website van Bibliotheek Salland. Toegang is gratis, maar wees er snel bij. Het aantal plaatsen is beperkt.
 
Waar: Bibliotheek Raalte
Wanneer: Vrijdag 23 september, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Aanmelding: mail naar [email protected].
Entree en drankje zijn gratis.

Er komt een reeks aan

De Duurzaamheidscoalitie is ontstaan uit de Raalter politieke partijen D66, GroenLinks en PvdA, maar de activiteiten van de Duurzaamheidscoalitie zijn niet politiek ingestoken, ze zijn bedoeld om mensen te enthousiasmeren zich in te zetten voor een klimaatneutrale omgeving. Dat doet ‘de coalitie’ met een reeks activiteiten, te beginnen met een stuk of zes gedurende het komende seizoen.

Elke bijeenkomst staat in het teken van iets dat je zelf kunt doen. Na de eerste avond op vrijdag 23 september, organiseert de Duurzaamheidscoalitie activiteiten om zwerfvuil aan te pakken, bijen meer overlevingskansen te geven, vogelnestjes te bouwen (voor kinderen) en een excursie naar ’t Natuurlijk Huus om te kijken hoe jij morgen al je eerste stap op weg naar duurzaamheid kunt maken.

Programma klimaatavond Beeld: Karen Holtmaat