Vrij door kansrijk onderwijs

Anke - Leraren krijgen van ons weer de ruimte om leraar te zijn. Het onderwijs nog beter te maken. Beeld: Jeroen Mooijman

Ben je écht vrij als leraar wanneer je te weinig collega’s hebt om al je werk te kunnen doen? Ben je vrij als de afkomst van je ouders je schooladvies bepaalt? Of als je geen geld hebt om te studeren?

Ieder kind verdient dezelfde kansen. Om later zelfstandig te zijn. Vrij te zijn. Daarom willen we goede scholen in Oldenzaal en een goede, veilige en inspirerende omgeving voor de kinderen. We willen scholen met een gezond binnenklimaat. Duurzaam en inspirerend.

Naast leren en studeren, moeten kinderen ook in een prettige omgeving kunnen spelen. D66 Losser wil daarom samen met schoolbesturen investeren in groene en vernieuwde schoolpleinen. Zodat kinderen buiten op het schoolplein helemaal hunzelf kunnen zijn.

Naast speelmogelijkheden en gymlessen vindt D66 Oldenzaal ook zwemlessen belangrijk. Alleen met een goede beheersing van het zwemmen kunnen kinderen (en volwassenen) veilig in de omgeving van water ontspannen.

In het verkiezingsprogramma lees je de plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.