Twentse inwoners en D66-leden bezoeken de Provinciale Staten te Zwolle.

De Activiteitencommissie van D66 Oldenzaal heeft op woensdag 26 juni een trip georganiseerd naar de Provinciale Staten van Overijssel. De trip had tot doel om zowel leden als niet-leden een kijkje achter de schermen te laten nemen voor meer begrip en bewustwording van de impact van de politiek in het dagelijks leven.

Wat deden we in het Provinciehuis?

De leden werden door de D66-fractie hartelijk ontvangen op het provinciehuis. De ochtend begon met een presentatie van D66-Statenleden Renilde Huizinga en Niels van Elk over de werkwijze van de Gedeputeerde Staten (GS, het dagelijks bestuur) en Provinciale Staten (PS, volksvertegenwoordigers van de Provincie). Na de presentatie kregen de aanwezigen een rondleiding.
Stipt om 11:00 uur begon de vergadering van de PS. Een belangrijk onderdeel van de vergadering betrof de Perspectiefnota. Deze nota bevat een inhoudelijke en financiële kader voor het uitwerken van de begroting. Na de gezamenlijke lunch vertrokken de aanwezigen weer richting Twente.
Het bezoek was voor alle aanwezigen de moeite waard en gaf inzicht in hoe onze democratie op provinciaal niveau is geregeld.

Een volgende trip staat al op de planning voor september 2024: een gezellige en informatieve fietstocht door het mooie Twentse landschap!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Activiteitencommissie D66 Oldenzaal
Han Palthe
Irena Olde Engberink
Mari Ailo-Zaia (06-266 377 31)
Email: [email protected]