D66 kiest voor balans – lampen uit op windmolens

In het verkiezingsprogramma “Een nieuw begin” kiest D66 Oldambt voor nog meer balans tussen natuur, mens en economie waarbij iedereen vrij is maar we niemand laten vallen. Zoeken naar oplossingen die écht werken en waarbij het één niet boven het ander gaat. Zoals economie niet boven de mens. En mens niet boven natuur. Een voorbeeld daarvan zijn de windmolens langs de N33 en bij Delfzijl.

Rode lampen uit op windmolens in de nacht

“We vinden het belangrijk dat we investeren in de energietransitie. Maar we willen ook dat onze inwoners daar van meeprofiteren, er zo weinig hinder van ondervinden en dat het goed wordt ingepast in het landschap. Deze grote molens staan niet in onze gemeente, maar onze inwoners hebben er wel zicht op. Veel mensen, omwonenden vinden de continu zwevende, knipperende witte en rode verlichting op windmolens storend, afleidend en lelijk. D66 Oldambt wil dit aanpakken en wil dat er transponders op de molens worden gebouwd waardoor de lampen alleen aangaan als er een vliegtuig nadert. Door te kijken naar slimme oplossingen kan je kiezen voor natuur, mens en economie tegelijk, in balans met elkaar.” aldus lijsttrekker Henriëtte Davelaar uit Oostwold.

Balans op de kandidatenlijst – een nieuw begin

Niet alleen in het verkiezingsprogramma staat balans centraal. Ook bij de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is gezocht naar een goede balans. De kieslijst kent een mooie mix van ervaring, jong talent en vertegenwoordigers uit verschillende kernen uit het Oldambt, zoals Oostwold, Nieuwolda, Midwolda en Winschoten. “Met 5 mannen en 5 vrouwen uit 5 verschillende kernen van Oldambt hebben we een frisse, diverse lijst kunnen samenstellen. Ik ben trots op een lijst waar 3 van de 10 kandidaten jonger zijn dan 24 jaar en waar we jongeren dus echt een stem geven” aldus Magda Boven, nummer 2 op de lijst. Kevin Wójcik is met 18 jaar de jongste kandidaat op plek 6 van de lijst.

Voorzitter Jakob Zwinderman is blij dat drie vrouwen de lijst aanvoeren: “Vrouwen die middenin de samenleving staan en een jong gezin hebben, zijn zeldzaam in de lokale politiek en ik ben er trots op dat onze lijst wordt aangevoerd door 3 krachtige vrouwen. Politiek is immers te belangrijk om alleen aan (oude grijze) mannen over te laten”.