Fractiemedewerker ’22-

Kevin - Beeld: Bestuur D66 Oldambt

Wie is Kevin Wójcik | #Kevindikleuk

  • 20 jaar
  • Winschoten

Kevin is 18 jaar en woonachtig in Winschoten. Kevin wil zich graag inzetten voor de jongeren in onze gemeente. Hij zegt daarover “De woningnood, de klimaatcrisis, maar ook de groeiende kansenongelijkheid raken jonge mensen het hardst. Daarom wil ik de stem van de jonge generatie laten horen in de gemeenteraad. Jongeren verdienen perspectief op een mooie toekomst in Oldambt” 

#Kevindikleuk: dus, daarom moet je op hem stemmen. 😉

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De tusschenwegen is mijn favoriete plek in Oldambt. Waarom? Voor mij gaat er er niets boven een goede wandeling daar als het zonnetje schijnt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie kansen om van Oldambt weer een bruisende gemeente te maken, waar de jeugd niet wegtrekt maar juist met plezier komt wonen. Hiervoor moet er wel wat gebeuren. Maar ik geloof dat het mogelijk is.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Betaalbare woningen voor starters en jonge gezinnen, onder andere door leegstand aan te pakken.
  • Ondernemen in de gemeente zo aantrekkelijk mogelijk maken, zodat jongeren hier ook kunnen werken. De besluitvormingsprocedures kunnen sneller en samenwerking met de regio kan beter.
  • Infrastructuur in de gemeente verbeteren. Zodat dorpen goed aansluiten op steden. Dit betekent meer fietspaden, maar ook een efficiënter OV-dienstregeling.

“Iedereen moet kunnen worden wat hij of zij wil. Je inzet en niet je achtergrond moet daarin bepalend zijn. We willen dat alle jongeren gelijke kansen krijgen op een mooie toekomst.”

– Kevin Wójcik

Stem Kevin Wójcik, D66 Oldambt, plaats 6