Fractievoorzitter

Henriëtte Davelaar - Beeld: Bestuur D66 Oldambt

Wie is Henriëtte Davelaar?

  • 43 jaar
  • Wisch
  • Oostwold

“Wie idealen heeft moet haar verantwoordelijkheid nemen. Voor mij is dat moment nu. Ik geloof in balans tussen natuur, mens en economie. Het ene mag niet boven het andere gaan. De balans in Oldambt is zoek, naar mijn idee. Wij willen de balans herstellen. Je bent pas echt vrij als er optimale kansen voor je zijn, als je je geen zorgen hoeft te maken over de natuur. Als Oldambt een fijne plek is om te wonen, werken en samen te zijn.”

Graag zet ik mij in voor meer natuur in Oldambt. En daarnaast voor gelijke kansen voor iedereen. Je achtergrond mag niet bepalen welke kansen je krijgt op latere leeftijd. Ik zal mij daarvoor inzetten op mijn eigen manier, met energie en lef en altijd dicht bij mijzelf, met mijn poten midden in de samenleving. Daarnaast ook met een glimlach en de nodige humor.

Mensen kunnen mij kennen als mede-eigenaar van De Zelfmakerij of de Groninger Genever Stokerij in Oostwold. Of als moeder van 1 van onze 4 kinderen die op basisschool De Lichtboei in Oostwold zitten.

Ik zal doen wat binnen mijn bereik ligt en samenwerken om het D66 geluid te laten horen in deze prachtige gemeente. Ik zal altijd kiezen voor balans tussen natuur, mens en economie. Ik zal kiezen voor wat juist is, boven leuk, snel, gemakkelijk en ego. Voor lef, boven gemak.

Ik heb veel bewondering voor Sigrid Kaag. Haar daadkracht. Hoe ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Hoe ze haar mannetje staat. Maar eigenlijk vind ik het verbazingwekkend dat het überhaupt moet. Iedereen is namelijk gelijkwaardig, is mijn diepe overtuiging. Gelijkwaardigheid zit in wie je bent als mens en gaat niet over geslacht, leeftijd, kleur of seksuele voorkeur.

Het Oldambtmeer. Ik ben opgegroeid bij het water. Ik kom uit de omgeving van Giethoorn. Maar werd verliefd op een Groninger en verhuisde voor hem naar Alteveer bij Stadskanaal. De eerste 10 jaar hebben we hier samen gewoond. Ik miste het water, maar de Groningers die kon ik wel waarderen. In Oldambt viel het samen. Het water van mijn jeugd, maar wel in Groningen.

– Grotere natuurgebieden in Oldambt
– Meer biodiversiteit
– Meer betaalbare woningen dichtbij voorzieningen
– Rode lampen uit op windmolens
– Sport, cultuur en natuuronderwijs op scholen
– Gratis kinderopvang en BSO voor 16 uur per week

“Ik ben niet van gisteren. Ik ben meer van de toekomst. Van vooruit kijken naar wat wel kan.”

– Henriëtte Davelaar