Onthulling van de drijvende kracht achter het verenigingssucces van D66NH

Een exclusief interview met Frank Reiber, secretaris van het regiobestuur Noord-Holland door Suzanne Klaassen

Drijvende kracht

“Soms gaat er ook weleens iets mis.” Frank is oprecht, eerlijk en een enorm harde werker die achter de schermen onze vereniging draaiende houdt. “Mijn takenpakket is enorm veelzijdig, binnen en buiten het Regiobestuur. Ik beantwoord talloze e-mails en bied als het op mijn pad komt digitale ondersteuning aan onze leden. Dat heeft ook een beetje met mijn werk en affiniteit te maken. Vaak fungeer ik als het eerste aanspreekpunt voor vragen. Leden weten mij makkelijk te vinden. Uiteraard zorg ik voor de verslagen van overleggen en beheer ik het digitale archief”. Doordat al deze informatiestromen via, door of langs Frank gaan is hij een essentiële schakel in het regiobestuur.

Frank Reiber - Beeld: ConnyvS

Corona periode

Je kandidaatstellen als secretaris te midden van de chaos van de pandemie in 2021, je moet het maar aandurven. Frank maakte de stap na zeven jaar (!) afdelingsbestuur Heerhugowaard (en later Dijk en Waard) naar het regiobestuur. Het was een logisch gevolg van zijn actieve bijdrage aan de evaluatie van de provinciale verkiezingen in 2019. Frank benadrukt: “Als je ergens een mening over hebt, is het ook belangrijk dat je zelf de mouwen uit de handen steekt. Ik kan trots terugkijken op mijn bijdrage”.

Regiobestuur - Beeld: ConnyvS

Digitaal vaardig

In het digitale domein is Frank voor ons een pionier geweest. Van digitale partijleiderspresentaties tot interactieve videovergaderingen heeft hij actief nieuwe manieren gezocht om de verengingsleden te betrekken en te activeren. De uitdagingen van het digitale tijdperk hebben hem niet ontmoedigd; in plaats daarvan ziet hij nog meer kansen zoals digitaal stemmen.

Beeld: D66

Veelzijdige functie

Binnen het regiobestuur is er alle ruimte om je inzet te verbreden. Frank werkt voor een waterschap en zo kon hij via het Regiobestuur werken aan de verbinding tussen de waterschapsverkiezingen en de verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat verbeterde de samenwerking met onze waterschapspartij WaterNatuurlijk.
 
Frank erkent: “Het is best veel werk, maar de verbinding en interactie met mensen maken het de moeite waard. Je leert veel, ook over jezelf. En mag ik nog even excuses maken? Soms gaat er iets mis, het is mij niet altijd gelukt alle email altijd te beantwoorden, sorry daarvoor, ik heb echt mijn best gedaan”.
 
De bestuurstermijn van Frank loopt af halverwege 2024.