Kandidaten voor functies van regiovoorzitter en politiek secretaris bekend

In september is het regiobestuur druk op zoek geweest naar kandidaten voor twee belangrijke functies in het regiobestuur: de functie van regiovoorzitter en die van politiek secretaris. Wij zijn blij om jullie de kandidaten te mogen presenteren.

Regiovoorzitter

Voor de functie van regiovoorzitter, als opvolger van Erik Terheggen, heeft Suzanne Klaassen zich kandidaat gesteld. Zij komt uit Amsterdam en was eerder Statenlid voor D66 in Noord-Holland.

Suzanne Klaassen - Beeld: Suzanne Klaassen

Politiek secretaris

Voor de functie van politiek secretaris, als opvolger van Teresa da Silva Marcos, hebben zich twee leden zich kandidaat gesteld. Dit zijn Dennis Drenth en Chris de Koning, beide afkomstig uit Amsterdam.

Kennismaking en
stemming

Op het aankomende regiocongres op zaterdag 14 oktober 2023 in Haarlem is er de mogelijkheid om kennis te maken met de kandidaten en aan hen vragen te stellen. Aansluitend vinden de twee stemmingen plaats. Het resultaat van de twee stemmingen zal aan het eind van het congres worden bekendgemaakt.

Update nov2023

Suzanne Klaassen is op de regionale ledenvergadering gekozen als regiovoorzitter en Chris de Koning is gekozen als politiek vertegenwoordiger.