Vacature secretaris Regiobestuur

Profiel secretaris
De secretaris houdt zich voornamelijk bezig met de organisatie van het bestuur en de regio: hij of zij is de spil. Een secretaris verstuurt de agenda van de vergaderingen en verzorgt de notulen. De secretaris gaat na wie er tijdens de ledenvergadering stemrecht hebben en verzamelt proactief zoveel mogelijk gegevens die van belang kunnen zijn voor een bestuur. Deze stukken worden herkenbaar en traceerbaar gearchiveerd. Het is noodzakelijk dat een secretaris van de regio een goed netwerk heeft binnen de D66-partijorganisatie en binnen de regio. Kandidaten moeten beschikken over voldoende digitale vaardigheden, goed kunnen plannen, notuleren en archiveren. Ervaring met het afhandelen van correspondentie en ledencommunicatie is een pré. De tijdsbesteding is maximaal een dagdeel per week. Om en rond de Provinciale Statenverkiezingen heb je als secretaris een belangrijke organisatorische en administratieve rol. Houd er rekening mee dat je dan wat meer tijd in de partij zal steken. 

Procedure

U kunt een korte motivatie (geschikt om met de leden te delen ten behoeve van de verkiezing) en CV (alleen voor bestuur) sturen aan [email protected].

De verkiezing wordt tijdens de ARV van het najaar gepland, of zoveel eerder (digitaal) indien opportuun. Indien er zich meerdere kandidaten aandienen, dan wordt u daarvan op de hoogte gesteld. 

Het Regiobestuur

Het D66 regiobestuur Midden-Nederland heeft diverse opdrachten, zoals organisatie van de vereniging in de provincie Utrecht en Flevoland en de zorg voor ondersteuning van de twee goed functionerende Statenfracties. Hiernaast is het de ambitie van dit regiobestuur om de zichtbaarheid van D66 te vergroten en de afdelingen te ondersteunen en te verbinden, op inhoud en met elkaar. Zo is bijvoorbeeld elk bestuurslid contactpersoon voor een aantal afdelingen. Het regiobestuur zet zich in om de voortgang van activiteiten rond de diverse verkiezingen te borgen. Door bij te springen, door processen te versnellen, activiteiten op te schalen, resultaten breder te verspreiden, etc. Op deze wijze blijft het vliegwiel draaien en wordt energie gegenereerd om door te groeien.

Taken en verantwoordelijkheden bestuur

 – organiseren van minimaal twee ARV’s per jaar
– zorg dragen voor jaarstukken
– organiseren van provinciale verkiezingen
– uitvoeren besluiten van ARV
– onderhouden contacten met Statenfractie en afdelingen
– ondersteunen en coachen van afdelingen en statenfracties
– leden betrekken bij politieke of bestuurlijke activiteiten
– werven en binden van leden
– bewaken uitvoering verkiezingsprogramma
– D66 vertegenwoordigen binnen en buiten de regio
– vrijwilligers enthousiasmeren en waarderen