Vacature bestuurslid talentontwikkeling & opleiding


Profiel bestuurslid talentontwikkeling & opleiding
Het algemeen bestuurslid talentontwikkeling & opleiding beschikt over communicatief talent en een breed maatschappelijk netwerk van (potentiële) partijgenoten. Als bestuurslid heb je affiniteit met HRM-processen en ben je creatief. Het bestuurslid is samen met de regionale talentencommissie verantwoordelijk voor het scouten van talent en het ontwikkelen, implementeren en borgen van decentrale opleidingen, met als doel het verder ontwikkelen van talenten. Je fungeert als HR-sparringpartner voor andere bestuursleden en werkt nauw samen met andere regio- en afdelingsbesturen en het Landelijk Bureau van D66. Het bestuurslid levert een bijdrage aan het optimaal vervullen van functies, door het opstellen van functieprofielen en het attenderen van talenten op vacatures. 

Procedure
U kunt een korte motivatie (geschikt om met de leden te delen ten behoeve van de verkiezing) en CV (alleen voor bestuur) sturen aan [email protected].

De verkiezing wordt tijdens de ARV van het najaar gepland, of zoveel eerder (digitaal) indien opportuun. Indien er zich meerdere kandidaten aandienen, dan wordt u daarvan op de hoogte gesteld. 

Het Regiobestuur
Het D66 regiobestuur Midden-Nederland heeft diverse opdrachten, zoals organisatie van de vereniging in de provincie Utrecht en Flevoland en de zorg voor ondersteuning van de twee goed functionerende Statenfracties. Hiernaast is het de ambitie van dit regiobestuur om de zichtbaarheid van D66 te vergroten en de afdelingen te ondersteunen en te verbinden, op inhoud en met elkaar. Zo is bijvoorbeeld elk bestuurslid contactpersoon voor een aantal afdelingen. Het regiobestuur zet zich in om de voortgang van activiteiten rond de diverse verkiezingen te borgen. Door bij te springen, door processen te versnellen, activiteiten op te schalen, resultaten breder te verspreiden, etc. Op deze wijze blijft het vliegwiel draaien en wordt energie gegenereerd om door te groeien.

Taken en verantwoordelijkheden bestuur
– organiseren van minimaal twee ARV’s per jaar
– zorg dragen voor jaarstukken
– organiseren van provinciale verkiezingen
– uitvoeren besluiten van ARV
– onderhouden contacten met Statenfractie en afdelingen
– ondersteunen en coachen van afdelingen en statenfracties
– leden betrekken bij politieke of bestuurlijke activiteiten
– werven en binden van leden
– bewaken uitvoering verkiezingsprogramma
– D66 vertegenwoordigen binnen en buiten de regio
– vrijwilligers enthousiasmeren en waarderen