Jan Burgers

Burgerraadslid en vice-fractievoorzitter Beeld: Jan Burgers

Sociale verbinder

  • 55 jaar
  • Beegden

Mijn naam is Jan Burgers, ik ben 53 jaar en woon in Beegden. Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee zonen. Van oorsprong kom ik uit Groesbeek en ik ben 11 jaar geleden neergestreken in de gemeente Maasgouw. Ik ben sinds mijn 25 e werkzaam in de zorg. Ik heb in de beginjaren gewerkt in de gehandicaptenzorg en ben daarna overgestapt naar de jeugdzorg.

Passie voor de zorg

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp en vanuit mijn brede kennis van de jeugdzorg wil ik mij binnen D66 graag inzetten voor het sociale domein. Ik heb veel ervaring met begeleiding thuis bij problemen in gezinnen waarbij ik samenwerk met verschillende instanties waaronder scholen, politie en wijkteams. Naast mijn werk ben ik ook actief als vrijwilliger. Ik zit sinds een aantal jaar in het bestuur van Speeltuinwerk Limburg. Ik zet mij graag in voor het belang van buitenspelen voor de gezondheid en het welzijn van kinderen en ook voor het leefklimaat in de buurt. Verder heb ik drie jaar geleden met mijn gezin ook de keuze gemaakt om ons aan te melden als pleeggezin.

Deze ervaringen in het sociale domein maken dat ik midden in de maatschappij sta en mijn hart uitgaat naar gelijke kansen voor eenieder. Dat is voor mij een essentieel onderdeel van de samenleving. Concreet sta ik voor een sociaal liberalisme dat gelijke kansen garandeert.