Van Cadzand naar Den Helder

Een tent, een slaapzak, een slaapmat en een rugzak. Het is een deel van de uitrusting die ik nodig heb voor mijn wandeltocht langs de Nederlandse kust. Maandag 18 september a.s. vertrek ik naar Cadzand in Zeeuws-Vlaanderen om vervolgens op 19 september te starten met mijn wandeling naar Den Helder om daar, als alles goed gaat, op 6 oktober aan te komen. Volgens de berekening ca. 300 km. Mijn doel is geld in te zamelen voor het Rode Kruis in Oekraïne.

Met deze tocht wil ik de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en laten zien dat aan hen wordt gedacht. De voorbereidingen zijn in volle gang. Bij de RegioBank heb ik voor dit doel een rekening geopend. Tijdens mijn reis overnacht ik zoveel mogelijk op campings en mocht daar geen plaats zijn, dan kan ik altijd nog een beroep doen op Vrienden op de Fiets, een Nederlandse stichting voor gastvrijheid voor wie graag recreatief gaat fietsen of wandelen.

Tot nu toe gaat het wandelen heel goed. Ik heb de afgelopen weken al 295 km. afgelegd. Gemiddeld zijn het wandelingen van zo’n 18,5 km. De meeste plaatsen in de omgeving heb ik al gehad. Ik heb met het wandelen al flinke blaren opgelopen en mis intussen drie nagels. De nagels van mijn grote tenen zijn er ook niet al te best aan toe. Dus goede wandelschoenen zijn heel belangrijk, dat heb ik inmiddels ondervonden. Gelukkig komen er weer nieuwe nagels voor terug! Ik ben heel benieuwd hoe het kamperen mij zal vergaan.

Ooit in een ver verleden mocht ik met een oom en tante mee kamperen in de Drunense duinen. Herinneringen daaraan zijn misschien wel de reden geweest dat ik later het kamperen nooit heb opgepakt. Ik herinner mij nog als de dag van gisteren de vliegen op het brood met eieren met spek en het water dat uit de grond werd opgepompt. Tijdens mijn militaire dienstplicht in Seedorf in Duitsland had ik het voorrecht om als chauffeur/Bevo-beheerder tijdens oefeningen in een DAF YA328 te slapen en niet in een tentje. Dit was een middelzware vrachtauto, ook wel dikke DAF genoemd. Lucky me!

Voor dit goede doel stap ik uit mijn comfortzone en ik kan je zeggen: ik ben er helemaal klaar voor. Het is niets vergeleken met wat de inwoners in Oekraïne al maandenlang moeten doormaken. En het einde van deze afschuwelijke oorlog is helaas nog niet in zicht. Natuurlijk hoop ik dat deze actie een succes wordt en dat ik straks een mooi bedrag mag overmaken. Ik reken niet alleen op de kracht van sociale media zoals Facebook, LinkedIn en de lokale media, maar vooral ook op familie, vrienden, collega’s en oud-collega’s en natuurlijk op iedereen die de inwoners van Oekraïne een warm hart toedraagt. Het rekeningnummer is NL 54 RBRB 8841 7586 78.
Dank jullie wel voor jullie support!

Foto: Arina Slingerland