Beeld: D66

NU klimaatactie – óók in Hilversum

Vandaag is het in Nederland #EarthOvershootDay in Nederland. Als iedereen zou leven zoals wij, hebben we alle beschikbare grondstoffen voor heel 2022 nú al verbruikt. We teren vanaf nu in op de reserves van de aarde. Elk jaar valt deze datum eerder en dat is geen goed nieuws. Vorige week kwam het IPCC rapport uit met de oproep dat dringende actie nodig is om toenemende risico’s het hoofd te bieden.

Tijd voor actie

Onze D66-minister Jetten zegt hierover: “Het IPCC-klimaatrapport is alarmerend en heeft een duidelijke boodschap: de opwarming van de aarde beperken tot 1,5 graden raakt uit het zicht, tenzij we meer actie ondernemen. De komende jaren zijn daarbij doorslaggevend.”

Ook in Hilversum

We moeten sneller aan de slag en de huidige acties versterken. Ook in Hilversum. De tijd van afwachten, hopen, filosoferen over mogelijkheden zijn nu echt voorbij. Hilversum biedt als stad volop kansen voor klimaatactie – groene gebouwen en openbare ruimte, hernieuwbare energie, duurzame mobiliteit en transport en klimaatbestendige woningen. Voor een schone en toekomstbestendige leefomgeving voor onze volgende generaties.

We roepen daarom alle partijen op in Hilversum om er samen met ons voor te zorgen dat we ook hier ons steentje bijdragen.