Yolande van der Veer

Bekijk de video van Yolande

Yolande van der Veer - Beeld: D66 Heeze-Leende

Het is tijd om mijn ervaring en expertise in te zetten voor mijn eigen leefomgeving. Een aantal maatschappelijke vraagstukken gaan me echt aan het hart, vooral als het gaat om de toekomst en dus om onze kinderen en jeugd. Heeze-Leende vergrijst heel erg snel en voordat we het weten is het een dorp in ruste. In ieder geval is dat een scenario waar ik niet in wil leven.

  • 62 jaar
  • Den Bosch
  • Heeze

Mij staat voor ogen dat we verjongen en aantrekkelijk zijn voor jonge mensen om hier te blijven of zich hier te vestigen. Wat mij betreft ligt de focus dan ook op sociale innovatie, jongerenwerk, huisvesting voor jongeren (betaalbaar) en een stevige sociale structuur. Zoals bijvoorbeeld met de Brabantse Dag altijd te zien is dat die structuur er is; gaat het volgend jaar nog goedkomen na 2 jaar niet bouwen?
Daarnaast ben ik een ondernemer, ik zie kansen en ben een bouwer. Heeze-Leende heeft een enorm potentieel aan ondernemers, kijk maar eens wat er al gevestigd is. Daar is veel meer uit te halen, om ondernemers te supporten in wat zij belangrijk vinden, maar ook in een netwerk om Heeze-Leende te profileren. Een gezonde wisselwerking tussen gemeente en ondernemers zorgt voor veel meer leven in de brouwerij, in de positieve zin. En dat geeft ons dorp een gezicht naar buiten.
Samenwerking brengt ons verder in de gemeente. De afstand tussen politiek en inwoner is nu te groot. Wat mij betreft slechten we die afstand en zorgen we ervoor dat iedereen meedoet, van jong tot oud

Het Nicasiuskapelletje op het Kreijl. Ik realiseer me dan altijd hoe goed ik het heb, op allerlei manieren. En als we daar een kaarsje aansteken, is het weer duidelijk waar het om gaat: er voor elkaar zijn.
En natuurlijk, het is een begin van een prachtige wandeling in de natuur.

Een visie op de langere termijn: wat voor dorp willen we zijn en hoe ziet dat eruit? Een dorp dat een gezamenlijke toekomst heeft. Waar het bruist, waar mensen er voor elkaar zijn en elkaar weten te vinden.
Een kans om als gemeente een proactieve en faciliterende bijdrage te leven aan alle kernen. Voor jongeren, voor ondernemers, voor ouderen, voor vluchtelingen, kortom iedereen die hier woont hoort erbij en doet mee.

Daadkrachtig bestuur. Dat na een zorgvuldige afweging tot goede besluiten komt.
Contact. Met inwoners zodat we echt weten wat er speelt. En dus aansluiten bij wat er nodig is.
Vertrouwen. Of het herstel van vertrouwen in de politiek. Dus waarmaken waar je voor staat.

Respect voor elkaar, iedereen hoort erbij.
Het geeft mij een manier om iets bij te dragen aan het dorp waar ik woon.
Een netwerk van gelijkgestemden waar inhoudelijk debat altijd mogelijk is

Joe Speedboot van Tommy Wieringa, omdat dat de veerkracht van het leven weerspiegelt. Daar kom je pas ver mee.
Yuval Noah Harari: favoriete schrijver en denker, fantastisch om buiten de gebaande kaders te denken. Hij geeft altijd weer een ander perspectief.

Dat was Voltage, in de Effenaar, met 1,5 meter afstand aan een tafeltje. Heel raar. Ik wilde graag naar De Dijk in december, helaas dat duurt nog even.