Kees Bos

Bekijk de video van Kees

Kees Bos - Beeld: D66 Heeze-Leende

In Nederland staan we voor een van de grootste uitdagingen die wij in de moderne tijd hebben meegemaakt. Wij als inwoners van Heeze-Leende worden er al vaak mee geconfronteerd; Klimaatverandering.

 • 51 jaar
 • Zeist
 • Heeze
 • Hij/hem

In het midden van al onze mooie Natura 2000, hebben wij als gemeente zorg te dragen om dit gebied klaar te maken voor onze volgende generatie. Dit moet klimaat neutraal.
Techniek is de drager van deze verandering en als ingenieur en ontwikkelaar wil ik mij inzetten om hier de best mogelijke oplossing neer te zetten voor onze gemeente.

Motivatie, Persoonlijke vragen

Kan de gemeente Heeze-Leende bijdragen in de Energie Transitie?

Als ingenieur en ontwikkelaar ben ik ervan overtuigd dat wind, zon en energie opslag samen een oplossing vormen voor ons probleem. Dit kunnen en moeten wij als gemeente (midden in de natuur) laten zien en demonstreren. Samen, met elkaar!

Lievelingsplek in je gemeente?

Mijn lievelingsplek in de gemeente is toch wel de “Groote Heide”, omdat deze natuur mijn dagelijkse ontspanningsplek vormt voor al mijn sport en ontspanningsactiviteiten. De weidsheid en kalmte laat zien hoe dicht natuur bij je kan zijn.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Heeze-Leende is uniek gepositioneerd tussen grote stad, natuur en agrarisch landschap. Het verbinden van deze kenmerken, het demonstreren van oplossingen, geeft onze mooie gemeente een mooie toekomst als wij die samen willen maken.

Wat zijn de eerste zaken die jij als raadslid wil veranderen?

 • Lokale Energie Coöperatie
  Nog te vaak wordt er over de hoofden van inwoners heen besloten wat hun persoonlijk raakt. De energie transitie is typisch zo’n onderwerp.
  Als D66 willen wij dit samen met de bewoners doen. Wij zien dan ook een belangrijke schakel in de lokale coöperaties.
  Daarnaast zouden wij nieuwe initiatieven hierin willen stimuleren en ondersteunen. Wij geloven stelling dat als we allemaal kunnen participeren in de kansen van de energie transitie deze snel en succesvol kan verlopen.
 • Veiligheid van huis, buurt en overgang
  Veiligheid doen we samen, dus niet alleen. Als D66 zijn wij van mening dat de trend van persoonlijke alarm installaties moet worden omgedraaid.
  Veiligheid dat doe je samen en daarin moet de overheid en gemeente faciliteren. Buurt apps en andere platformen worden beheert door commerciële organisaties.
  Veiligheid is van ons allemaal en is NIET commercieel. Als gemeente moeten wij voor aantrekkelijke (digitale) oplossingen zorgen die mensen verbind, informeert en bovendien laat delen. De digitale gemeente moet het dagelijkse verlengstuk zijn.

Wat betekent D66 voor jou?

De vrije liberalen laat iedereen vrij, maar niet vallen

Wat is je favoriete boek?

“The culture map” Erin Meyer
Leerzaam boek over de verschillen in culturen en de misverstanden die makkelijk kunnen ontstaan door misvattingen.
Zou iedereen in deze globaliserende wereld moeten lezen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Glow in Eindhoven
Brabantse Dag Heeze