Iris Erkens

Iris Erkens - Beeld: D66 Heerlen

Mijn naam is Iris Erkens en ik ben 27 jaar jong. Na drie jaar elders te hebben gewoond en gewerkt, ben ik sinds twee jaar weer woonachtig in mijn geliefde stad Heerlen. Ondanks dat ik mij in Limburg toch het meest thuis voel, zie ik ook voldoende mogelijkheden en noodzaak om onze regio nog fijner te maken. Graag draag ik daar mijn steentje aan bij met inhoudelijke kennis en creativiteit.

Op de boerderij van mijn ouders, op fietsafstand van het stadscentrum van Heerlen, ben ik opgegroeid. Onze boerderij ligt in de voormalige mijnstreek, tussen de typerende mijnkoloniën, aan de rand van natuurgebied Brunssummerheide. Te midden van de agglomeratie Parkstad, met haar typerend spaghetti-achtig wegennet, ontstaan door de jaren heen. Een regio waar veel inwoners zich meer Europees voelen, dan Nederlands.

Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in het ontstaan van de hedendaagse vraagstukken in de gebouwde omgeving van Parkstad. Waar ik veel heb geleerd over de ontstaansgeschiedenis.

Momenteel werk ik als Omgevingsmanager aan de planvorming van infrastructurele projecten voor Rijkswaterstaat in Zuid-Nederland. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn racefiets door het Heuvelland of ben ik te vinden in de kroeg samen met vrienden.

D66 is mijn partij omdat ze zich inzetten voor gelijke kansen voor iedereen en altijd streven naar een beter morgen. Ik draag daar graag op lokaal niveau mijn steentje aan bij.