Raadsperiode op de helft: Dimitry van den Berg blikt terug

De raadsperiode is inmiddels (ruim) op de helft. Deze week stelt de gemeenteraad de financiële kaders vast voor komende jaren. Dat luidt het einde in van dit politiek seizoen. De fractieleden van D66 Haarlem blikken terug op de afgelopen twee jaar in (ongeveer) 200 woorden. Als derde aan het woord: raadslid Dimitry van den Berg!

‘Elke straat is een kans om onze stad leefbaarder te maken

Mijn twee jaar als raadslid zijn voorbijgevlogen, gevuld met projecten die onze gemeente vormgeven. Van het IVORIM-project in Meerwijk tot de herinrichting van grote verkeersaders zoals de Prins Bernhardlaan, ik ben er bij betrokken geweest. Bij elk project ga ik kijken en mogelijk in gesprek met bewoners. Dit directe contact is onmisbaar voor mijn werk.

‘Elke straat is een kans om onze stad leefbaarder te maken,’ zeg ik vaak. Bij herinrichtingen zet ik me in voor meer ruimte voor groen, fietsers en voetgangers, zonder de automobilist te vergeten. Toegankelijkheid is hierbij een kernpunt – iedereen moet zich vrij kunnen bewegen in onze stad.

Het parkeerdebat blijft een uitdaging. Na het referendum over onze parkeernota zijn we opnieuw in gesprek met de stad. Verkeersveiligheid, vooral voor schoolgaande jeugd, heeft mijn speciale aandacht. Mijn motie voor uitbreiding van 30 km/u-zones komt voort uit gesprekken met bezorgde ouders.

Duurzaamheid ligt mij na aan het hart. Zo heb ik gepleit voor diervriendelijk LED-verlichting bij de Prins Bernhardlaan. Ook waterbeheersing is cruciaal. Ik heb me ingezet voor betere informatievoorziening over wateroverlast aan onze inwoners.

‘In de raad leer je dat vooruitgang vaak schuilt in het vinden van de juiste balans,’
is mijn ervaring. Deze uitdagingen houden mijn werk boeiend. Ik kijk uit naar meer kansen om onze gemeente te verbeteren.