Een impuls voor ondersteuning van mantelzorg

Beeld: D66

Gorinchem telt vele mantelzorgers. Zij zijn onmisbaar, maar raken regelmatig overbelast. D66 vindt dat mantelzorgers meer waardering en ondersteuning verdienen. Daarom maakte we extra geld vrij om hen te helpen.

Overgebleven budget

Door de coronapandemie heeft de gemeente Gorinchem niet alle activiteiten kunnen organiseren die gepland waren. Dat geldt ook voor de ondersteuning van mantelzorgers. Onder aan de streep bleef € 49.000 over uit 2021 uit dit budget. Geld dat normaal terugvloeit naar de reserves en daarmee uit beeld verdwijnt.

Maar juist door corona hebben mantelzorgers een extra zware periode achter de rug. Er was minder beschikbaarheid van professionele zorg, ze maakte zich zorgen over besmettingsrisico’s en hadden beperkte mogelijkheden tot ontspanning.

Geld blijft beschikbaar

D66 vindt het niet eerlijk om het overgebleven budget te laten vervallen. Om mantelzorgers een hart onder de riem te steken hebben we daarom samen met de CU-SGP voorgesteld om de overgebleven € 49.000 opnieuw beschikbaar te stellen in 2022. Ons voorstel werd met een grote meerderheid aangenomen.