Mariëtte Franssen

Beeld: Mariëtte Franssen

Ondersteunend lid

  • 68 jaar
  • Gemert
  • Zij/haar

32 Jaar geleden verhuisde ik met mijn gezin naar het mooie Gemert. Wij zochten al een poosje in de omgeving naar een nieuwe woning, maar toen wij het Ridderplein zagen met het prachtige kasteel, verscholen tussen de bomen, omringd door een prachtige tuin, waren wij verkocht. Het werd Gemert.
Ik heb 35 jaar in het onderwijs gewerkt, van leerkracht tot schoolleider. Sinds kort ben ik met pensioen, maar ik blijf de ontwikkelingen zeker volgen.
Eén van mijn eerste acties toen wij hier kwamen wonen, was lid worden van D66 en me als commissielid verdienstelijk maken. Dat heb ik ruim drie jaar gedaan. Zo leerde ik Gemert en vooral de mensen snel kennen.
Ik ben verder al jaren actief als voorzitter van het 4 mei comité, binnen het bestuur van de rechtswinkel Gemert-Bakel en het Mignonkoor.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Ridderplein is mijn lievelingsplek, met de gezellige bars en restaurants en natuurlijk het kasteel met op de voorgrond het oorlogsmonument. Maar dit kan nog mooier: kleed het plein iets meer aan, maak het groener en gezelliger. 
Ik zou verder graag zien dat het oorlogsmonument toegankelijker wordt. Het is een prachtige plek om even te bezinnen of gewoon te genieten van de mooie omgeving.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Gemert stond 32 jaar geleden, toen wij hier kwamen wonen, te boek als een agrarische gemeente. Dat imago is in de loop van de tijd veranderd, gelukkig. De recreatieve functie van Gemert is prominenter geworden. Dat zet Gemert meer op de kaart als aantrekkelijke gemeente om in te wonen en te recreëren. Dat moeten we koesteren en uitbreiden.


Een struikelblok blijft echter de infrastructuur.  Het duurt te lang voor je op een snelweg zit of in de spits de brug(gen) in Beek en Donk gepasseerd bent. Daar zijn zeker plannen voor gemaakt, maar de uitvoering wordt steeds weer vooruitgeschoven, ondanks de inspanningen van velen. Dat moet absoluut gaan veranderen.

Als lid van D66 vind ik aandacht voor ons milieu en leefklimaat heel belangrijk. Denk o.a. aan een gezond klimaat in onze schoolgebouwen en ondersteuning van scholen bij de extra zorg voor leerlingen die in de knoop zitten. Zeker in deze tijd. Daar zijn we als gemeente mede voor verantwoordelijk. 

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Er zijn nog veel grote en kleine zaken om aan te pakken, dat zal altijd zo blijven.
    Ik ben blij dat we indertijd voor Gemert hebben gekozen en wil graag mijn steentje bij blijven dragen.