Michael van der Ploeg

Michael van der Ploeg - Beeld: Ben Eekhof Fotografie

”Een echte inclusieve samenleving, is er voor iedereen!”

  • 38 jaar
  • Dronten
  • Hij/hem

Inmiddels woon ik al bijna de helft van mijn leven in Dronten. In het dagelijks leven werk ik als opleidingsmanager in het middelbaar beroepsonderwijs, op dit moment in Utrecht. En iedere keer als ik ’s avonds weer naar huis toe rij, zie ik wat voor mooie gemeente we hebben. Dronten geeft je de ruimte is de slogan. Om die ruimte goed te kunnen blijven geven aan iedereen en tegelijkertijd ook invulling te geven aan de verschillende opgaven waar we voor staan, wil ik me graag inzetten voor de publieke zaak. Ik ben immers van mening dat op het moment dat je ergens wat van vind, je je ook hier hard voor moet maken. En waar kan dat beter dan in de Raad van de gemeente?

Dit zijn er meerdere, het Wisentbos om heerlijk te wandelen, de Meerpaal omdat cultuur een belangrijk aspect van onze samenleving is voor mij maar ook de Vossemeerdijk vanwege het prachtige uitzicht! En laten we eerlijk zijn, bij de zomerdag aan de Bremerbaai waan je je toch in Zuid-Frankrijk?

Groei van het aantal woningen, wat het voorzieningen niveau daardoor ten goede zal komen.

Een meer aansprekender beleid rondom woningbouw, denk aan diversiteit in plaats van de ‘one size fits all’. Een relatief jonge gemeente mag lef uitstralen hierin.

inzetten op duurzame energie, met behoud van onze landbouwgronden

ondernemers zijn de motor van onze economie en daarmee voor onze samenleving. Ik vind het dan ook belangrijk dat zij zich gezien, gehoord én gesteund voelen door de lokale overheid.

Het vertrekpunt “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen” past heel erg met hoe ik kijk naar de samenleving. Mensen zijn prima in staat om hun eigen leven in te richten en keuzes te maken. De overheid dient daarbij dienend en ondersteunend te zijn. Bij D66 vind en zie je dat vanuit die gedachte gekeken wordt naar de samenleving, dit geeft ruimte en kansen aan iedereen. Daarnaast vind je ook het vangnet voor hen die dat nodig hebben, daar staat voor mij D66 voor

Mijn laatst bezochte event was een voorstelling van Bert Visscher. Helaas door de coronatijd al weer even geleden. Ik ga graag naar theatervoorstellingen om daar te genieten van de kleinkunst. Voor mij brengt dit ontspanning en gezelligheid.