Lazise Hillebregt

Lazise Hillebregt - Beeld: Ben Eekhof Fotografie

”Dronten geeft je de ruimte.”

  • 44 jaar
  • Swifterbant
  • Zij/haar

Mijn naam is Lazise Hillebregt de Valk. Onze drie kinderen zijn de vierde generatie in onze familie die opgroeien in Swifterbant en dat maakt het werk als raadslid misschien wel extra bijzonder. Van je eigen dorpen het mooiste proberen te maken, daarvoor pak ik graag mijn fiets en fiets een paar avonden in de week richting het gemeentehuis.
Dit doe ik naast mijn werk als manager bij het Ministerie van Justitie. Ik breng energie, daar waar ik kom en vaak ook verandering. De energie die ikzelf nog over heb? Die stop ik in crossfit, zwemmen en hardlopen en natuurlijk koken en bakken. Ik vind het heerlijk om voor veel mensen veel eten te maken.

Dorpsbos Swifterbant. Ik vind het heerlijk om een rondje dorp te lopen of liefst hardlopen. Het dorp is omgeven door groen, eigenlijk een soort erfsingel maar dan op dorpsniveau. Zo is het ooit op de tekentafel bedacht en in Swifterbant nog steeds redelijk in tact gebleven. Niet alleen ik, maar veel Swiftebantenaren genieten van dit stukje groen. Dat hoort voor mij ook bij het rondje dorp, bekenden tegenkomen, even kletsen en weer door

We zeggen vaak: “Dronten geeft je de ruimte”, maar het is echt zo. We hebben en geven ruimte, om zo meteen veel woningen bij te bouwen, maar we geven ook de ruimte om naar elkaar om te zien en daar onze eigen keuzes in te maken. We zijn er ook goed in, onze dorpen ontstonden door hard werken vanaf de zeebodem, waar de pioniers alleen elkaar hadden en letterlijk het pad nog moesten ontdekken. Dat bouwen en voor elkaar zorgen zit dus wel goed en is een mooie basis om verder te groeien. Onze ruimte, water en groen zie ik echt als een kans, om het wonen en leven in Dronten nog beter te make

– Meer woningen voor onze jeugd, starters en nieuwe woonvormen.
– De Drontenaar centraal ( als we jou centraal zetten, komen al je vragen samen en kunnen dan integraal worden opgepakt. Dit helpt voor jou, want je hebt 1 loket en dit helpt de gemeente).
– Voor elk kind een dag vol kansen

D66 zit echt in mijn haarvaten. Ik geloof heel erg in ieder zijn eigen kracht, vindingrijkheid en lef. Een hele kunst om dat te ondersteunen of faciliteren als overheid. Het zit toch in de mens om voor eenheid en orde te gaan. Voor mij is D66 juist diversiteit, zelf beslissen en op je eigen wijze doen. Waarden waar ik als mens ook heel erg in geloof.
En natuurlijk, iedereen heeft weleens een zetje nodig in zijn leven en dan wil ik ook bij een partij zitten die dat begrijpt en daarvoor gaat. Sociaal en liberaal dus.

Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans

Ik vind lezen heerlijk en lees alles wat los en vast zit. Ik heb niet echt een voorkeur welk genre ik lees. De boeken die ik als puber heb gelezen zijn wel de boeken die het meeste indruk op mij hebben gemaakt, zoals ook “Nooit meer slapen”, wat echt mijn aller tijden lievelingsboek is. De gelaagdheid, woordgrappen, symboliek en het beklemmende wat zo van de bladzijdes afspat vind ik echt knap werk en heerlijk om te (her)lezen.

Tja, door de Covid maatregelen is dit lang geleden, maar het zal het festival Sunsation zijn geweest. Rond midzomer dag wordt op het Robert Morris observatorium een poëzie festival gehouden. Laat ik nou een midzomerkindje zijn en al jaren, met het hele gezin, een nachtje op dit festival in ons tentje slaap. Fantastische sfeer en niets fijner dan de zon op te zien komen, luisterend naar muziek en poëzie.