Vacatures bij D66 Diemen

Beeld: Rick Poelwijk

Er zijn twee openstaande vacatures voor D66 Diemen: voor fractieopvolger en voor bestuurslid. Bekijk snel of er een mooie functie voor jou bij zit! Wil je actief worden binnen D66 Diemen? Invloed uitoefenen op jouw omgeving in Diemen? Overweeg je misschien om ooit als raadslid aan de slag te gaan? Dan zijn dit allemaal functies die je de gelegenheid bieden om je te oriënteren binnen D66 Diemen.

Fractieopvolger

Beeld: Rick Poelwijk

In de gemeenteraad van Diemen heeft elke fractie de mogelijkheid om twee fractieopvolger te benoemen. Een van onze fractieopvolgers gaat helaas verhuizen. D66 Diemen is daarom op zoek naar een fractieopvolger (in sommige gemeenten ook wel bekend als duoraadslid of burgerraadslid).

Een fractieopvolger is lid van de fractie, wordt beëdigd door de burgemeester en kan het woord voeren bij informatieve raadsvergaderingen en commissies. Als fractieopvolger ondersteun je de fractie. Je hebt je eigen portefeuilles, leest de stukken, spreekt met Diemenaren en discussieert mee in fractie en – wanneer nodig – in de informatieve raad.

Bekijk de volledige vacature.

Bestuurslid

Beeld: Sarie Muijs

Het bestuur is verantwoordelijk voor
s het gezicht van de afdeling, leidt vergaderingen, zorgt voor goede contacten en coördineert de verschillende activiteiten in de afdeling.

Het bestuur is op zoek naar een 3e bestuurslid. Dit bestuurslid richt zich met name op communicatie. Dat betekent dat je je inzet voor de zichtbaarheid van de afdeling. Bijvoorbeeld door het beheren van de social media, het organiseren van evenementen en door een belangrijke rol te vervullen in de campagne.

Bekijk de volledige vacature.