D66 overhandigt lokale wensenlijst aan kamerlid

Tweede Kamerlid Hülya Kat neemt de 10 wensen van Diemen in ontvangst Beeld: D66 Diemen

Maandagavond zette D66 Diemen de eindsprint van de campagne in. Dat deden zij samen met Tweede Kamerlid Hülya Kat. D66 Diemen overhandigde haar een lijst met 10 Diemense wensen aan Den Haag. Lijsttrekker Jeroen Klaasse: “Wij zien wat er lokaal speelt. Maar niet alles kun je lokaal oplossen. Daarom is het handig om korte lijnen naar Den Haag te hebben.”

Op de lijst stonden allerlei verschillende onderwerpen, waaronder een stop op de subsidie voor houtige biomassa, menselijker schuldenbeleid en de mogelijkheid voor lokale voorrang op koopwoningen. Ook vindt D66 Diemen het nodig dat er landelijk meer geld komt voor jeugdzorg, en dat er wordt geïnvesteerd in innovatie van de zorgsector.

“Maar het aanpakken van het lerarentekort staat voor ons met stip bovenaan”, zegt Klaasse. “Ieder kind moet goed onderwijs kunnen krijgen, met een goede leraar voor de klas. Dat is ongelofelijk moeilijk in onze regio. Zeker omdat Amsterdam veel extra geld krijgt om leraren aan te trekken.”

Ook pleit D66 Diemen voor meer zekerheid voor ZZP’ers. “Juist in de coronacrisis hebben we gezien dat deze groep heel kwetsbaar kan zijn. We hebben in Diemen hard gewerkt om onze ondernemers te steunen. Maar echte verandering op dat gebied moet uit Den Haag komen”.

De volledige lijst:

Onze 10 wensen aan Den Haag Beeld: D66 Diemen