Henniëlle Dam

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Mijn naam is Henniëlle Dam-van der Duin. Met mijn man en twee dochters van 14 jaar woon ik nu bijna 9 jaar, met veel plezier, in Zuidwolde. Opgegroeid in Hoogeveen voelde Zuidwolde na 23 jaar Groningen toch als een soort van thuiskomen. Het was een hele bewuste keuze om de stad te verlaten en weer terug te komen in Drenthe. De behoefte aan natuur, aan rust en ruimte voor onze meiden om op te groeien. Het was een logische keuze.


Ik heb Nederlandse taal en –letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en ben via verschillende functies (webdesigner, communicatieadviseur en -trainer, persvoorlichter en coördinator crisismanagement) nu enorm op mijn plek bij Noorderlink. Ik werk met veel enthousiasme als programmamanager en ben verantwoordelijk voor alles wat met communicatie, leren en ontwikkelen te maken heeft. Verder zet ik mij als bestuurslid van de Stichting Aletta Jacobs Noord-Nederland in voor het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit in al haar vormen in het Noorden. Ook steek ik energie in mijn werk als lid van de Raad van Toezicht van Welzijn de Wolden omdat ik het belangrijk vind dat alle inwoners van De Wolden, van jong tot oud, kunnen deelnemen aan de samenleving.

  • 51 jaar
  • Zuidwolde

Waarde toevoegen, van betekenis zijn,mensen in hun kracht zetten en verbindingen maken tussen mensen en organisaties, daar zet ik de wekker voor.
Dit zijn tegelijkertijd ook redenen waarom ik lid ben van D66. Omdat we allemaal als sociale wezens ons ontwikkelen samen met anderen: Vrijheid in Verbondenheid. Gelijk ligt hier wat mij betreft ook de grootste uitdaging voor onze gemeente: hoe houden we onze jeugd verbonden en hoe zorgen we ervoor dat zij voorrang krijgen. Vooral nu in deze Coronajaren is dat een grote uitdaging.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik werk niet alleen maar hoor. Ik maak dagelijks tijd voor een wandeling in onze mooie gemeente. Bloemberg, De Falieberg, maar het mooiste plekje vind ik toch echt Steenbergen. Je voelt de geschiedenis als je hier loopt!Verder speel ik graag een potje Padel bij T.C. Suthwalda (een sport die je sinds juli 2021 ook hier kunt uitoefenen) en zwem ik graag 1 keer per week in De Waterlelie (als het niet al te koud is….).
Last but zeker not least: het allerbelangrijkste waar ik altijd tijd voor maak is mijn gezin, mijn familie en mijn vrienden. Spelletjes doen, kopjes koffie (of een wijntje) drinken, bijkletsen, naar goede concerten gaan, ik krijg er zoveel energie van!