Eefke Jansen

Eefke Jansen - Beeld: Eigen beeld

In 2015 ben ik met mijn gezin naar het buitenland verhuisd. Na Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk wonen we nu in België. In die jaren heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat de belangen van Nederlanders in het buitenland behartigd worden.

  • 44 jaar
  • Brussel

Zo hebben mijn kinderen Nederlands taal- en cultuuronderwijs kunnen volgen op een school die wordt gesubsidieerd door de Nederlandse overheid. Heb ik al regelmatig een paspoort moeten laten vernieuwen en gemerkt hoe belangrijk (en wisselend) de dienstverlening van een ambassade is. En frustreert het me dat ik nog steeds niet digitaal kan stemmen vanuit het buitenland.

Daarom heb ik me kandidaat gesteld voor het kiescollege niet-ingezetenen.

Met mijn onderneming ‘She does it’ ondersteun ik vrouwen wereldwijd bij het realiseren van hun professionele ambities en organisaties bij het behouden van vrouwelijk talent. Daarvoor heb ik 15 jaar in verschillende functies in de Nederlandse gezondheidszorg gewerkt. 

Naast de belangen van Nederlanders in het buitenland zijn vrouwenemancipatie, de gezondheidszorg en het klimaat thema’s die ik belangrijk vind en waar ik me met D66 voor in wil zetten.