Kandidatenlijst bekend: “sterk en veelzijdig team”

De leden hebben de kandidatenlijst voor de Brummense gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Bij D66 hebben de leden het laatste woord over de lijst. Lijsttrekker Rolf Schinkel is blij met het sterke en diverse team dat met hem de verkiezingen ingaat.

Vooruit en verbinden

“Jong, oud, mannen, vrouwen, allerlei deskundigheden en uit de verschillende dorpen en kernen van onze gemeente”. Hij kijkt er naar uit om samen te werken aan een bruisend, kansrijk en groen Brummen, Eerbeek en alle kleine kernen. “ ‘Brummen Vooruit’ is ons motto. Iedereen op de lijst staat klaar om zich daarvoor in te zetten.” Rolf Schinkel wil met zijn team zoveel mogelijk verbinden en mensen ontmoeten. Brummen moet vooruit en daarvoor is verbinding nodig, vindt hij.

Verbindend vermogen

“Er is teveel versplintering. In de raad proberen wij voortdurend te verbinden. Voor verbinding is steun nodig, daarom moeten we met ons verhaal de straat op, tijdens activiteiten en online.”

Merijn van As (2) – Brummen

Op nummer twee van de kandidatenlijst staat Merijn van As uit Brummen. Hij is de jongste (23) kandidaat op de lijst. De afgelopen twee jaar vertegenwoordigde Merijn als raadslid D66 ook in de raad. De komende jaren wil hij zich inzetten voor het aantrekkelijker maken van de gemeente voor jongeren. Er moeten zich meer jongeren willen en kunnen vestigen om een economisch en sociaal levensvatbare gemeente te blijven. Daar zijn meer betaalbare woningen voor nodig.

Mark Holtslag (3) – Hall

Op nummer drie van de kandidatenlijst staat Mark Holtslag (41) uit Hall. Zijn familie woont al acht generaties in Hall en zelf woont hij er weer met zijn gezin sinds 2011. Hij was de afgelopen jaren lid van de Dorpsraad Eerbeek-Hall en was actief betrokken bij het woningbouwproject Hall-Bouwt, gerealiseerd door bewoners voor nieuwe bewoners. In de gemeenteraad wil Mark zich extra inzetten voor het aantrekkelijk houden van de kleine kernen voor gezinnen. Verder maakt hij zich sterk voor een groen buitengebied met natuurinclusieve landbouw en een kleinschalig biodivers landschap.

Daniëlla Magermans (4) – Brummen

Op de vierde plaats staat Daniëlla Magermans (51). Begin 2020 is zij in Brummen komen wonen. De mooie omgeving trok haar aan en door de open en vriendelijke manier waarop men je hier op straat begroet wil ze nooit meer weg, vertelt ze. “Een gemeente waar je je welkom voelt.” Als D66 lid draagt zij graag haar steentje bij om de partij in de gemeentelijke politiek een duidelijke stem te geven. Door uitdagingen met een open blik te onderzoeken kunnen we zorgen voor een fijne en gezonde leefomgeving voor alle inwoners van Brummen.

Marc Boersma (5) – Brummen

Op de vijfde plaats staat Marc Boersma (51). Hij stond aan de wieg van D66 in Brummen. Met zijn sociaal ondernemers-achtergrond brengt hij een voor onze gemeente belangrijk perspectief in.

Overige Kandidaten

Op nummer 6 van de lijst staat voormalig raadslid Jet Berend van Loenen-Vester. Zij was samen met Harold Raben uit Empe D66-raadslid in de periode 2014/2018. Op de lijst wordt zij gevolgd door Deddie Meulenaar uit Eerbeek, Marie-Thérèse Snelders uit Oeken en Bob Hasenaar uit Brummen.