Een sterke basis om uit te bouwen

Twee jaar mee besturen in het college heeft gezorgd voor een verkiezingswinst bij D66. In zetelaantal blijven we gelijk, maar de 2e zetel hebben we deze keer helemaal zelf verdiend. Vier jaar geleden kregen wij één van de restzetels. Samen met Lokaal Belang en GroenLinks is D66 daarmee één van de winnaars in Brummen-Eerbeek.

Sterk team

Door alle kandidaten op de verkiezingsposters te plaatsen, zijn de stemmen voor D66 over alle kandidaten verdeeld. “We doen het als team, dat hebben we uitgedragen en dat is beloond”, aldus campagneleider Merijn van As. De vier eerste kandidaten hebben allemaal met voorkeursstemmen een eigen zetel verdiend. Helaas heeft D66 maar twee zetels in te vullen dus gaan de zetels naar de twee met het grootste aantal stemmen Rolf Schinkel en Daniëlla Magermans.

“We willen door op de ingeslagen weg met Brummen-Eerbeek vanuit een robuuste basis,om snel goede en voldoende huizen te bouwen, om van klimaatverandering serieus werk maken, om de zorg te bieden die nodig is.” 

Veel kennis, kunde en ervaring

Volgende week woensdag, 30 maart, zullen Rolf en Daniëlla beëdigd worden als raadslid. Tegelijkertijd zullen Merijn van As en Mark Holtslag als steunfractielid aan de slag gaan. Hiermee is er veel kennis, kunde en ervaring aanwezig bij de energieke fractie. “De afgelopen anderhalf jaar heb ik warm kunnen lopen achter de schermen van de fractie. Ik ben zeer vereerd met de voorkeursstemmen en kijk uit naar de nieuwe periode,” zegt Daniëlla. “Die twee zetels tellen gewoon dubbel met zo’n sterk team!”

In gesprek met de fractie

Op zaterdag 9 april willen we graag in gesprek met de inwoners van Brummen en Eerbeek. We zijn dan te vinden in het centrum met onze herkenbare witte jassen. Neem je liever op een andere manier contact met ons op? Kijk dan op de persoonlijke pagina’s of mail naar de fractie.