D66 doet een oproep aan Topparken

Kasper - D66 Brabant op werkbezoek Beeld: D66

D66 roept Topparken op om snel met omwonenden en de gemeente om de tafel te gaan.

D66 Brabant en D66 Land van Cuijk

D66 Brabant en D66 Land van Cuijk bundelen hun krachten om de focus te verleggen van toeristische ontwikkelingen naar het creëren van betaalbare woningen in Brabant. Te midden van een groeiend aantal recreatieparken benadrukken zij de noodzaak om prioriteit te geven aan de woonbehoeften van de lokale bevolking.

Werkbezoek

Op 15 maart kwam de Statenfractie van D66 Brabant samen bij de Kraaijenbergse Plassen om samen met D66 Land van Cuijk de toekomst van Waterpark Dommelsvoort te bespreken. Dit overleg belichtte de langdurige geschiedenis van vertragingen rondom
het park en onderstreepte de veranderde behoeften van de gemeenschap, waaronder het urgente woningtekort.

D66 Land van Cuijk

Mariëlle van Zuilen, gemeenteraadslid voor D66, benadrukte de veranderde context:
“Met nieuwe recreatie opties en een groeiend bewustzijn van milieukwesties, moeten we onze plannen heroverwegen. We erkennen de bijdrage van toerisme, maar het is essentieel om een evenwicht te vinden.”

D66 Brabant

Kasper van de Langenberg, Statenlid voor D66 Brabant, wees op de noodzaak van harmonie tussen ontwikkeling en natuurbehoud. Hij benadrukte het belang van betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij toekomstige plannen en de mogelijkheid om bestaande vakantieparken te renoveren als alternatief voor nieuwe projecten.

Oproep aan Topparken

D66 Brabant en Land van Cuijk sporen Topparken aan om hun plannen te herzien, met een sterke focus op een evenwichtige aanpak die rekening houdt met wonen, recreatie en natuurbehoud. D66 Brabant blijft zowel op provinciaal als lokaal niveau betrokken om de belangen van Brabanders te behartigen.