Nieuwbouwplan Ronduutje wordt groener dankzij D66

Het nieuwbouwplan aan het Ronduutje wordt groener ingericht dankzij verbetervoorstellen van D66. Niet alleen worden er hagen toegevoegd, ook worden enkele parkeerplekken vervangen door groen en misschien zelfs bomen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit een voorstel voor de bouw van 20 woningen aan het Ronduutje. 12 woningen worden sociale huur en 8 woningen voor de vrije sector.

te weinig groen

Om te kunnen bouwen moeten diverse bomen gekapt worden. In het plan wordt echter nauwelijks groen toegevoegd in de nieuwe straten. Dit resulteert in een versteende omgeving met alleen ruimte voor wegen, parkeervakken en trottoirs. Er was zelfs geen ruimte voor voortuinen.

Verbetervoorstellen

D66 heeft daarom diverse verbetervoorstellen gedaan waardoor toch groen toegevoegd kon worden aan de straat. De wethouder heeft hier meteen werk van gemaakt en kon ons tijdens de raadsvergadering vertellen dat dit resultaat heeft gehad!

1. Op ons verzoek worden 4 parkeervakken groen ingericht. Omdat daarmee afgeweken wordt van de parkeernorm wordt op een later moment onderzocht of de parkeervakken echt niet nodig zijn en het groen kan blijven. Op dat moment worden misschien zelfs bomen toegevoegd.

2. Daarnaast wordt het straatprofiel van de zijstraat aangepast zodat er ruimte komt voor een haag. Hierdoor kijken mensen straks niet uit op een rij auto’s maar hebben ze een groener uitzicht! Het was helaas niet meer mogelijk om de bouwblokken te verschuiven en ook bomen toe te voegen.