Nieuwe lijst D66 Maasdriel: ‘Een dijk van een team voor 2022-2026’

De lijst van D66 Maasdriel voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is bekend. Met een mix van oude bekenden en frisse gezichten spreekt de partij van ‘een dijk van een team’.

Nieuwe lijst bekend

Al eerder kondigde D66 aan opnieuw voor de Hedelse Tom van Engelen als lijsttrekker te kiezen. Hij is het huidige raadslid in Maasdriel. Naast hem staan de huidige burgercommissieleden Roel Reedijk uit Hurwenen en Liesbeth Faas uit Hedel. De reguliere achterbanleden Leo van der Holst uit Kerkdriel en Daniëlle Vlasman uit Rossum maken de top vijf compleet.

De volgende generatie

Met een tweede positie op de lijst voor Roel Reedijk (21 jaar) kiest D66 voor een jeugdig perspectief op de besluiten waarover de partij in de gemeente Maasdriel meepraat. Het is een gevleugelde uitspraak dat wij vandaag beslissen hoe wij morgen de wereld willen doorgeven aan een volgende generatie. Roel vertegenwoordigt die generatie in de gelederen van D66, geboren als hij is in het jaar 2000. Kort na zijn achttiende verjaardag sloot de student Bestuurskunde aan bij D66 Maasdriel. Begin 2021 werd hij het vaste burgerlid voor de Commissie Ruimte.

Het sociale gezicht

Liesbeth Faas (37) is sinds haar entree in de Maasdrielse politiek het sociale gezicht van D66. Sinds 2018 is zij het vaste burgerlid dat input geeft in de commissie Samenleving & Financiën. Met haar aanhoudende focus op onder andere het VVE-beleid van Maasdriel heeft zij het beleid richting een betere uitvoering gestuurd. Samen met achterbanleden organiseerde zij meerdere Vrouwenavonden met diverse thema’s zoals mantelzorg en veiligheid.

D66 Maasdriel

  • Tom van Engelen (Hedel)
  • Roel Reedijk (Hurwenen)
  • Liesbeth Faas (Hedel)
  • Leo van der Holst (Kerkdriel)
  • Danielle Vlasman (Rossum)
  • Arjan Boon (Kerkdriel)
  • Anna UitdeHaag (Heerewaarden)