Tom van Engelen

Beeld: Fotolux Zaltbommel

Tom van Engelen is onze lijsttrekker in Maasdriel.

  • 43 jaar
  • Zaltbommel
  • Hedel

Onze generatie staat voor een grote uitdaging om de wereld een stukje mooier door te geven aan de volgende. Op heel veel terreinen volgen de komende jaren belangrijke beslissingen. Daar wil ik graag bij zijn, voor mijzelf, maar meer nog als stem voor iedereen die de wereld een warm hart toedraagt. Samen kunnen we de uitdagingen van onze tijd, van klimaatverandering tot een nieuw sociaal en rechtvaardige maatschappij.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Maasdriel is een prachtige landelijke gemeente, waar de rivier nooit ver weg is. Ik kan erg genieten van ons dijkenlandschap, de natuur in de uiterwaarden, maar ook het technisch vernuft van de mens die zijn plekje heeft gezocht in dit gebied. Dat komt tot uiting in bruggen en wegen, de gemalen en watergangen in de polder, de historische forten en de kleine buurtschappen (die inmiddels van een kombordje zijn voorzien). Maar ook de boomgaarden en boerenbedrijven zijn voorbeelden hoe wij leven van de wereld waarop we leven. Een rondje door mijn woonplaats Hedel of door de polder, te voet, op de fiets of in de auto, is altijd een genot.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Maasdriel is een kleine maar creatieve gemeente vol inwoners en ondernemers die graag hard werken en zorgen voor zichzelf, het gezin en hun omgeving. Maasdriel kan nog heel veel kansen benutten om meer te halen uit de middelen waarover we beschikken. Dit is een kwestie van durven kiezen, voor ambitie, voor vooruitgang, voor doorpakken!

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de partij die echt omziet naar mensen. We laten iedereen vrij, maar laten niemand vallen. Dat is voor mij bovendien de kern van liberalisme. Maar waar liberalisme voor velen de laatste decennia vooral om geld heeft gedraaid, zet D66 vrijheid voorop. Voor het individu, maar met enorme verantwoordelijk naar elkaar om goed met vrijheid om te gaan. Voor mij is aan liberalisme daarom onlosmakelijk socialisme verbonden. We zijn het aan onszelf en elkaar verplicht samen te streven naar een mooiere en rechtvaardige wereld.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een nog betere en leidende rol in de aanpak van klimaatuitdagingen
  • Impulsen voor kwantiteit EN kwaliteit van nieuwbouw in onze kernen
  • Gelijke kansen voor iedereen, van jong tot oud, op goed onderwijs dicht bij huis