Installatie Joost Drijvers als nieuw raadslid voor D66 Zaltbommel

Op donderdag 20 april 2023 word ik geïnstalleerd als nieuw raadslid voor D66 in de gemeente Zaltbommel. Ik volg Elke Smulders op die bij de afgelopen Provinciale Staten verkiezingen voor D66 gekozen is in het provinciaal bestuur van Gelderland.

Elke heeft zich in onze gemeente de afgelopen jaren enorm ingezet voor kansengelijkheid en een inclusieve samenleving, waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt. Dit blijft ook voor mij het belangrijkste thema voor D66 Zaltbommel. Kansengelijkheid vormt dé basisvoorwaarde voor een gezonde en groene toekomst voor iedereen.

In 2006 ben ik verhuisd van Rotterdam naar Gameren. Ik ben nu 63 jaar en ik heb twee dochters. Na mijn studie in Tilburg en Maastricht begon ik mijn carrière als docent. Vanaf 1993 ben ik als freelance ontwerper verder gegaan. In 2015 ging het roer weer om en werk ik weer als docent in het middelbaar onderwijs.

Als freelance ontwerper was ik steeds bezig met het creëren van kansen en het benutten mogelijkheden. Terug in het onderwijs doe ik dat nog steeds maar dan voor mijn leerlingen. Door leerlingen kansen te bieden en mogelijkheden te laten ontdekken krijgen ze meer zelfvertrouwen in hun eigen kunnen. En dat stimuleert ze enorm om verder te gaan en beter te worden.

Ook in de politiek zie ik kansen en mogelijkheden creëren als het belangrijkste doel dat we ons moeten stellen. Daarin ligt de basis voor een betere toekomst voor iedereen. Voor een gezonde, groene en inclusieve samenleving waarin we niemand laten vallen.