D66 overhandigt Bommelerwaards verkiezingsprogramma aan Jan Paternotte

Met de overhandiging van het kersverse verkiezingsprogramma “Durf te kiezen” aan de nieuwe leider van D66 in de Tweede Kamer, Jan Paternotte, zijn de D66-fracties uit de Bommelerwaard aan de campagne begonnen. Vanwege zijn roots in Hurwenen was Jan graag bereid het eerste programma in ontvangst te nemen.

Na een hectische politiek jaar 2021 kwamen de leden van D66 in de Bommelerwaard eind november en begin december tijdens meerdere digitale ‘tafeltjesavonden’ bij elkaar. Zo ontstond de basis waarmee het schrijversteam aan de slag ging. “Wij zijn de leden ontzettend dankbaar voor hun betrokkenheid”, zeggen lijsttrekkers Elke Smulders (Zaltbommel) en Tom van Engelen (Maasdriel). “Dit is een programma van ons allemaal.” De ledenvergadering zorgde voor vaststelling op 12 januari 2022, waarna het programma in de frisse D66-huisstijl werd gegoten.

Hurwenense roots

In de Tweede Kamer heeft D66 inmiddels een nieuw gezicht als leider, nu onder andere Sigrid Kaag en Rob Jetten doorschoven naar het kabinet. D66 feliciteert Jan Paternotte met deze nieuwe positie en voor de Bommelerwaard is het extra leuk, vanwege de roots van Jan in Hurwenen. Geboren in 1984 bracht het gezin de eerste levensjaren door onder de rook van, zoals Jan het omschrijft, “de bekende hoogspanningsmast waar ooit een helikopter in vloog”. Hoewel het gezin Hurwenen alweer vroeg verliet, kwam Jan er in zijn jeugd regelmatig terug voor logeerpartijtjes en vriendenbezoek. “Recent heb ik mijn vrouw Hurwenen laten zien; de rivier, waar de steenfabriek stond, het restaurant in de bocht van de dijk, de Hurnse Kil. Het is een prachtig gebied”, vertelt hij, terwijl hij tussendoor herinneringen ophaalt aan het spelen van Memory met Juijn-kaarten.

Aanbieden verkiezingsprogramma

In zijn eerste week als nieuwbakken fractieleider was Jan graag bereid het programma “Durf te kiezen” in ontvangst te nemen. Lijsttrekkers Elke en Tom werden bijzonder gastvrij ontvangen op de nieuwe tijdelijke locatie van de Tweede Kamer in Den Haag. Daarbij overhandigden zij het programma en een fles wijn van wijndomein Oude Waalstroom uit Hurwenen. Het verkiezingsprogramma van D66 is gemaakt voor de hele Bommelerwaard, omdat de partij het gebied integraal bekijkt. Waar punten heel specifiek alleen Zaltbommel of Maasdriel betreffen, zijn highlights met kleur aangebracht. Hoofdthema’s van het programma zijn Inclusie, Wonen en Duurzaamheid.

Download het programma in PDF door op deze link te klikken.