D66 Maasdriel: een dijk van een team

We staan dan eindelijk op de drempel van nieuwe verkiezingen. Vier jaar geleden mengde D66 zich in Maasdriel voor het eerst in de strijd om de 19 zetels. We wisten er eentje te pakken. Met de belofte nieuw, fris en anders te zijn hebben we – naar onze bescheiden mening – een constructieve bijdrage geleverd aan het mooier maken van de gemeente.

De rode (of groene…) draad van ons werk laat zich het beste omschrijven als “team effort”, gezamenlijke inspanning. Om die ene zetel waar in de praktijk maar één set billen op mocht zitten, tot op de draad te verslijten. Dat is gelukt. Hoewel de samenstelling van het team sinds 2018 is veranderd en vooral uitgedijd, heeft dat niets afgedaan aan de prachtige resultaten die D66 heeft geboekt. En ik zeg bewust “D66”, want geen enkel resultaat is voortgekomen uit een individuele inspanning. Niet binnen onze eigen gelederen, maar zeker ook niet daarbuiten. Als je slechts één zetel bezet moet je de samenwerking zoeken met anderen. Uiteindelijk is D66 daarom trots dat veel van onze resultaten de successen zijn van heel (politiek) Maasdriel. Het kan dus wel! De narigheid die soms vanuit de raadzaal naar buiten komt is echt geen voorbeeld van hoe mooi de dynamiek van onze politiek is. Daarvoor is D66 dankbaar.

Hoe verder in 2022? Omdat een slogan als “iets meer gepokt en gemazeld” niet zo lekker bekt, hebben we gekozen voor “Durf te kiezen!” D66 toont politieke lef in een tijd waarin voor ons uit schuiven echt niet meer kan. We moeten liever voor elkaar zijn, we moeten gaan staan voor gelijkheid op alle terreinen, we moeten werk maken van de energietransitie. Voor Maasdriel staat een dijk van een team te trappelen aan de slag te gaan. Voor jou. Durf daarom te kiezen voor D66, op 14, 15 en 16 maart.

Tom van Engelen
Lijsttrekker D66 Maasdriel 
 

Beeld: D66 Bommelerwaard