D66 kiest lijsttrekkers in de Bommelerwaard

D66 Bommelerwaard heeft de lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gekozen. In de gemeente Zaltbommel voert Elke Smulders de lijst aan, in de gemeente Maasdriel is Tom van Engelen voor de tweede keer lijsttrekker.

Nieuwe lijsttrekkers

Elke en Tom waren officieus al de nieuwe lijsttrekkers aangezien er geen tegenkandidaten waren voor het lijsttrekkerschap. Toch hanteert D66 ook dan een formele verkiezing, die tot 30 mei duurde. Met de vaststelling van de resultaten heeft de partij in de Bommelerwaard nu haar lijsttrekkers.

Over Elke Smulders

Geboren en opgegroeid in 1983 in Rosmalen. Sinds 2008 met haar gezin woonachtig in de Bommelerwaard, eerst in Brakel en sinds 2014 in Zaltbommel. Elke is moeder van Duuk, Chiem en Fille en geeft haar stiefkinderen Annabel, Madelief en Berend soms de helpende hand. Als zelfstandige is zij werkzaam binnen de jeugdbescherming, jeugdzorg en het sociale domein. “Na een ‘proefperiode’ van 3 jaar ben ik heel trots dat ik nu zelf de D66-lijst mag aanvoeren tijdens de verkiezingen. Willen we als gemeente de coronacrisis goed te boven komen dan moeten we dit mét elkaar doen. Praten met de inwoners in plaats van beslissen over hen, verschillen tussen dorp en stad verkleinen en iedereen dezelfde kansen bieden om zich na de crisis te gaan ontwikkelen. Er liggen zoveel verbeterpunten en kansen in deze gemeente, ik kijk er naar uit me hiervoor te mogen inzetten.”

Over Tom van Engelen

Geboren in 1980 in Zaltbommel en sinds 2017 inwoner van Hedel. Is het huidige raadslid van D66 in de gemeente Maasdriel. Vader van Sasha en partner van Dasha, werkzaam als tenderstrateeg bij een aannemer in waterbouw. “Het maakt me heel blij en trots dat ik de lijst van D66 Maasdriel voor een tweede keer mag aanvoeren. We staan voor grote uitdagingen in de volgende raadsperiode met kwesties zoals herstel na corona, onze bijdrage aan het klimaatvraagstuk, sociale rechtvaardigheid en een inclusieve samenleving. Daar gaan we ons voor inzetten op de kenmerkende frisse manier van de afgelopen jaren.”

Wandel mee de verkiezingen in

Het startschot voor de route naar 2022 was zaterdag 29 mei al gegeven tijdens een wandelevenement waarbij D66’ers en niet-leden van gedachten wisselden over de inhoud van het verkiezingsprogramma. Met een mooie opkomst en onder het genot van bevlogen discussies werd het ‘rondje pontje’ om de Zandmeren in Kerkdriel gelopen.