Liesbeth Faas

Beeld: Fotolux Zaltbommel

Ik ben Liesbeth Faas werkzaam als strategisch beleidsadviseur binnen het hoger onderwijs en zet me graag in voor een nog Mooier Maasdriel voor ons en onze kinderen.

  • 39 jaar
  • Assen
  • Hedel
  • Zij/haar

Ik wil graag dat ieder kind met dezelfde kansen en mogelijkheden opgroeit in Maasdriel ongeacht wie je ouders zijn. Juist voor de kinderen voor wie alle kansen benutten misschien niet vanzelfsprekend is, daar zet ik mij graag voor in.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik heb meerdere lievelingsplekken in Maasdriel, een van mijn favorieten is het kleindierwandelpark in Hedel omdat mijn dochter daar nog altijd vol verwondering kan genieten van de dieren. Tijdens een wandeling langs de Maas je hoofd leegmaken, een wandeling om de Zandmeren, allemaal hele fijne en mooie plekken in de gemeente.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Werk maken van kansengelijkheid, afgelopen jaren zijn er al stappen gezet op het gebied van voorschoolse educatie, dit kan nog meer en beter, juist voor de doelgroepen bereiken die buiten beeld blijven.
We wonen in een prachtige gemeente, nog meer kansen benutten om deze schoonheid te ervaren voor mensen van binnen en buiten Maasdriel

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer aandacht voor jonge mantelzorgers.
  • Investeren in kansengelijkheid.
  • Meer verbinding tussen de gemeente en (sport- en andere vrijwilligers) organisaties.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de partij waar ik me al jarenlang thuisvoel, ook in Maasdriel, Met een positief toekomstgericht geluid hebben we de afgelopen 4 jaar het verschil kunnen maken. De richtingwijzers van D66, (Vertrouw op de eigen kracht van mensen’, ‘Beloon prestatie en deel de welvaart’, ‘Denk en handel internationaal’, ‘Streef naar een duurzame en harmonieuze samenleving’ en ‘Koester de grondrechten en gedeelde waarden’)zijn richtingwijzers die perfect bij hoe ik mijn leven inricht passen. Met daarbij de aanvulling dat wie hulp nodig heeft om zijn leven vorm te kunnen geven, die ook snel en nabij kunnen krijgen.

Wat is jouw favoriete boek en waarom?

Mijn favoriete boek is op dit moment “de meeste mensen deugen” geschreven door Rutger Bregman een indrukwekkend en realistisch boek over de mensheid.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Dit lijkt door corona al heel lang geleden, maar ik denk dat mijn laatst bezocht evenement een concert van Guus Meeuwis is. Een concert van Guus is altijd feest!