Leo van der Holst

Beeld: Fotolux Zaltbommel

Sociaal-liberalisme past bij mij en het kunnen bijdragen aan ontwikkelingen in mijn woonplaats maakt mij erg enthousiast.

  • 69 jaar
  • Den Haag
  • Kerkdriel
  • Hij/hem

Rond mijn 23e levensjaar werd ik politiek actief in de korte periode dat de VVD zich als sociaal-liberale partij ontwikkelde. Ik genoot als raadslid van het gevoel dat ik invloed had op ontwikkelingen in mijn woonplaats. Ik kon helaas door verhuizing mijn termijn als raadslid in Maassluis niet afmaken.

Vanaf die tijd heb ik meer tijd buiten dan binnen Nederland vertoefd. Geen basis dus om politiek actief te blijven.

In aanloop naar mijn pensionering ben ik in 2017 binnen D66 actief geworden, eerst in Leidschendam/Voorburg waar ik fractiesecretaris was, en sinds anderhalf jaar in Maasdriel waar ik Bestuurslid ben en deel uit maak van de fractie.                                           

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek op dit moment is mijn eigen woning in Kerkdriel.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie als kans voor de gemeente om voorop te lopen bij de energietransitie door er als gemeente zelf met enthousiasme, inzet en professionaliteit mee aan de slag te gaan en de Maasdrielse burgers daardoor mee te trekken.

Wat betekent D66 voor jou?

Bij D66 kan ik mijn eigen ingevingen blijven volgen als sociaal-liberaal, werkend aan de “goede zaak” met fijne gelijkgestemde mensen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Als raadslid wil ik de inzichtelijkheid van de gemeentelijke financiën verbeteren, de veiligheid op straat vergroten en het duurzaamheidsdenken op alle beleidsterreinen tot automatisme verheffen.