Column Leon Prijs

In de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk verscheen vandaag onderstaande column van Leon Prijs.

Het zomerreces nadert haar einde en daarmee ook mijn vakantie. Maar wat is vakantie nou eigenlijk? Een periode waarin we slecht behuisd zitten en slecht gekleed en gevoed zijn? Het moment waarop je schone was weer naar de barbecue van de buren ruikt? Een reis naar en verblijf elders voor plezier? Ik denk dit laatste. 

En waarheen zou deze reis dan moeten gaan? Gelukkig had mijn vrouw een goed idee. Zij wilde de hele wereld zien, dus heb ik Google Earth geïnstalleerd op haar telefoon. Maar na ampel beraad is het dan toch bestemming Gulpen geworden. Even helemaal niets kan overal, dus ook in Gulpen. Aldaar heb ik genoten van het vrouwenvoetbal; wie schiet die bal nou eindelijk eens door het glazen plafond? Ook heb ik me zorgen gemaakt om de zee aan bosbranden die vraagt om een waterval aan duurzame oplossingen. 

En, onder het genot van de Gulpense natuur, heb ik besloten om niet voor een functie elders te gaan en daar verheug ik me op. Politiek bedrijven vertoont namelijk zo nu en dan raakvlakken met de natuur. Zo bestaat er struisvogelpolitiek: je kop in de grond steken. Of een opzienbarendere vorm van dierengedrag: zijn dat ijsberende tijgers of tijgerende ijsberen? Of is het eigenlijk niets anders dan een ingewikkelde paringsdans: vooruitschuiven, een draai maken en dan een pas op de plaats?

Ik heb een plezierige vakantie gehad, hopelijk u ook, en ik kijk uit naar een nieuw jaar om u te kunnen vertegenwoordigen, waarbij ik u allen vrij laat, maar niemand van u laat vallen.

Dit alles vrij naar ‘Loesje’.

Leon Prijs, raadslid D66