Het Theater Blaricum feestelijk geopend

Beeld: D66 Blaricum

Na zes jaar verbouwen en nadat vorige maand de opening nog uitgesteld moest worden vanwege corona, werd op zaterdag 12 februari dan toch eindelijk het nieuwe theater in Blaricum feestelijk geopend. Het Theater Blaricum is een intiem dorpstheater met plek voor zo’n honderd man waar het naast de programmering ook draait om ontmoeting en het maken van verbinding.

D66 Blaricum ziet investeringen in onderwijs, gezond opgroeien, sport, cultuur en welzijn als investeringen in geluk omdat mensen die zich kunnen ontwikkelen, weerbaar worden en vorm kunnen geven aan hun eigen leven en daarmee bijdragen aan hun geluk. In Blaricum is veel belangstelling voor kunst en cultuur en D66 Blaricum vindt dat hiervoor een groter budget vrijgemaakt moet worden. Inwoners moeten de mogelijkheid hebben om zich cultureel te ontwikkelen als zij daar de behoefte aan hebben. Blaricum heeft een rijke culturele geschiedenis en D66 Blaricum wil deze graag omarmen en koesteren. D66 Blaricum wil onderzoeken of en hoe er meer samengewerkt kan worden met cultuuraanbieders.

Vanaf januari 2022 is er in Het Theater Blaricum van alles te beleven op het gebied van toneel, cabaret, muziek, zang, film, inspirerende lezingen, debat en literatuur. Het Theater Blaricum is ook bij uitstek een plek waar de grote namen hun try-outs willen houden. Een dwarsdoorsnede van de inwoners van Blaricum gaat mede het programma-aanbod bepalen.