Blaricum grootste groeigemeente in het Gooi

Blaricum was afgelopen jaar procentueel gezien de grootste groeigemeente in de regio Gooi, Vechtstreek en Eemland. In alle gemeenten behalve Huizen groeide het aantal inwoners blijkt uit de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Beeld: D66

In absolute getallen kwamen er in Hilversum de meeste inwoners bij in 2021, de mediastad kende 551 inwoners meer dan het jaar daarvoor, een procentuele toename van 0,6 procent. Maar procentueel kende Blaricum een opvallend grote groei van 3,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit betekent een aanwas van 403 inwoners. Deze groei komt voornamelijk door de grote groei van huishoudens in de Blaricummermeent.

Alle nieuwe inwoners verdienen een fijne plek om te wonen in ons mooie dorp. D66 Blaricum heeft duidelijke plannen over passende woonbehoefte voor iedereen. D66 Blaricum wil stimuleren dat de woningvoorraad wordt aangepast en ruimte geeft voor iedereen. Voor alleenstaanden, starters en senioren moet meer passende woonruimte komen. Daarnaast ziet D66 Blaricum wijkontwikkeling als investering in welzijn en verbinding tussen wijken. In iedere wijk moeten voldoende voorzieningen komen, dichtbij en centraal.