Wat betekent het regeerakkoord voor Best? 

‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’: dat is de titel van het coalitieakkoord 2021-2025 van VVD, D66, CDA en CU. Die titel past wat ons betreft goed bij deze kerst- en nieuwjaarstijd. Het kersverse regeerakkoord is door D66 Best ontvangen als een mooi kerstgeschenk. Het staat vol met afspraken waarmee we komende jaren, ook in Best, aan de slag kunnen. Nu, zo rond de jaarwisseling, leek het ons dan ook een mooi moment om vooruit te kijken naar de kansen die het akkoord biedt voor Best. Een greep uit het regeerakkoord: 

Warmtetransitie 

U bent er in deze winterse dagen wellicht niet aan ontkomen om de verwarming een graadje hoger te zetten. In het regeerakkoord geeft de nieuwe regering aan te willen besparen op gas en andere warmtebronnen. Daarvoor wordt een Nationaal Programma Isolatie aangekondigd, te beginnen bij de woningen die het slechtst geïsoleerd zijn. Er wordt ook (extra) ondersteuning geboden aan huishoudens met een laag- en middeninkomen, zodat besparen op warmte voor iedereen bereikbaar wordt. Een mooi voornemen, wat D66 Best betreft: we zorgen ervoor dat niemand in de kou komt te zitten en dat we op een sociale manier werken aan een beter klimaat. Ook gezien de al maar stijgende energieprijzen is het extra belangrijk dat huishoudens met een kleine portemonnee geholpen worden om de woning te isoleren. Wat D66 Best betreft komt er daarom ook in het verlengde hiervan een Lokaal Actieprogramma Isolatie.

Bruisend centrum 

“Een bruisende winkelstraat is cruciaal voor de leefbaarheid in dorpen en steden”, zo spreekt de nieuwe regering. Een kreet die ons als D66’ers ook voor Best uit het hart gegrepen is. Samen met lokale overheden wil Den Haag aan de slag om leegstand tegen te gaan en de samenwerking tussen retail, horeca en cultuur te stimuleren. Een landelijke koers die helemaal past bij de ontwikkelingen van ons eigen Bestse centrum. Wij slaan hiervoor graag de handen met onze Haagse collega’s ineen. 

Meedoen 

Al jaren maakt D66 zich er in Best sterk voor dat we zo veel mogelijk mensen die laaggeletterd zijn helpen. Ook de mensen die meer digitaal vaardig willen worden, willen we helpen. Het regeerakkoord spreekt uit dat gemeenten hiertoe nog meer mogelijkheden krijgen. Dat is heel goed nieuws en wij kijken dus met belangstelling uit naar de mogelijkheden die dit Best gaat bieden. Wij houden u natuurlijk op de hoogte. 

Gratis kinderopvang

Er staan nog veel meer waardevolle afspraken in het regeerakkoord. Zoals afspraken die Best kunnen helpen meer woningen te bouwen voor starters, senioren en middeninkomens. En afspraken om te verduurzamen en om bijvoorbeeld samen met de regio te zorgen voor verdere verbetering van het openbaar vervoer. En niet te vergeten: het bijna gratis worden van kinderopvang! We komen er vast allemaal nog over te spreken het komend jaar. Wij wensen u een gezond en voorspoedig 2022.  

Onze kandidaten - Top 5 kandidaten D66 Best voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 - Beeld: D66 Best