Marius Ekamp

Bekijk mijn TOP 3 voor een mooier Best.

Marius Ekamp - Beeld: D66

Mijn naam is Marius Ekamp, Raadslid en fractieleider voor D66 Best. Ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriendin Kristel en twee honden. Ik ben een praktisch denkend mens, zelfverzekerd en iemand waarbij het glas altijd halfvol is. In het dagelijks leven werk ik voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch en studeer ik parttime. In mijn vrije tijd zet ik me in voor de Scouts van Scouting Frama. Mijn allerbeste (of allerslechtste…) eigenschap is misschien wel dat ik nooit is even niks kan doen

  • 29 jaar
  • Eindhoven
  • Best
  • Hij/hem

Al sinds mijn studententijd lever ik een bijdrage in de lokale politiek. Eerst als raadscommissielid, nu als raadslid en lijsttrekker voor D66 Best. Mijn motto is dat ik iedere dag het verschil wil maken voor de publieke zaak. Door met vallen en opstaan te groeien en elke dag het beste uit mezelf en andere te halen.

Lievelingsplek in Best (en waarom?)

Oei dat is een moeilijke vraag want ik heb er veel. Een daarvan is zeker Zwembad de Dolfijn. Al van kleins af aan kom ik daar zwemmen. In mijn basisschool periode zelfs bijna dagelijks! Mooi om te zien hoe populair het zwembad was, is en blijft in ons dorp. Ook Scouting Frama in het Wilhelminadorp waar ik me al meer dan 10 jaar voor inzet behoord zeker tot mijn favoriete plekken in het dorp.

Welke kansen zie jij voor de gemeente Best?

Best ligt op steenworp afstand van Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. Dicht bij de stad maar mooi wonen in een dorp met veel groen, gezelligheid en uitstekende voorzieningen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Op de eerste plaats dat het centrum van Best verandert van een place to buy in een place to be. Het ontwikkelen van het stationsgebied met een groene dorpsader is daarvoor cruciaal
  • Dat het station van Best een rechtstreekse aansluiting krijgt met de bus op Eindhoven Airport
  • Dat Ik hoop aan veel mensen te kunnen laten zien dat het raadswerk niet alleen fantastisch leuk is maar dat je veel voor elkaar kan krijgen als je ziel en zaligheid instopt.

En waarom ben je D66-er?

D66 is een partij die mensen vrijlaat in hun keuzes en internationaal denkt. Mensen die vertrouwen in het goede van de mens zonder naïef te worden. En natuurlijk de partij die staat voor het beste onderwijs. Dat heeft mij gebracht waar ik nu sta en gun ik iedereen.