Marlie Bongaerts

Marlie Bongaerts - Beeld: D66

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid vind ik fijn om dicht bij huis, in mijn woonplaats Best een bijdrage te leveren aan de lokale politiek.

  • 43 jaar
  • Haelen
  • Best
  • Zij/haar

Ik ben raadslid en zet me al meerdere jaren in voor de positie van vrouwen in de maatschappij en meer specifiek vrouwen aan de top en gelijkheid en diversiteit in besturen en directies. Toen ik door D66 benaderd werd om me kandidaat te stellen voor de GR 2022 en ik hoorde dat er weinig vrouwen op de kandidatenlijsten kwamen, twijfelde ik geen moment en zei meteen volmondig JA!

Lievelingsplek in Best (en waarom?)

Het Wilhelminapark. Ik woon er vlakbij.Elk jaargetijde is mooi, in de zomer lekker picknicken en in de winter het ijs op!

Welke kansen zie jij voor de gemeente Best?

De centrumontwikkeling (inclusief station) is echt een kans voor Best. Niet alleen vanwege woningbouw en voorzieningen, maar ook om te laten zien dat er met en door bewoners mee gedacht kan worden over de plannen en invulling van een beeldbepalend gebied.              

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer aandacht voor inwonersparticipatie in Best
  • Een mooi en bruisend centrum in Best, waaronder het Stationsgebied
  • Een goede afspiegeling van de Bestse samenleving in de Gemeenteraad

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Ik lees veel en graag. Zowel fictie als non-fictie. Op dit moment is “Onzichtbare vrouwen” mijn favoriet. Een boek dat gaat over hoe (mondiaal) de wereld is ingericht vanuit een mannelijk perspectief. Ik denk dat we de wereld kunnen verrijken door ook oplossingen te bieden vanuit vrouwelijk perspectief.

Wat betekent D66 voor jou?

Als sociaal liberaal kies ik voor D66. Gelijke kansen voor iedereen en voor degenen die het nodig hebben, een zetje te kunnen geven.