D66 Best kiest Marius Ekamp unaniem als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Via interne verkiezingen hebben de leden van D66 Best unaniem gestemd voor Marius Ekamp(26) als hun nieuwe lijsttrekker bij de Gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Over Marius

Ekamp zit sinds november 2020 in de gemeenteraad voor D66. Hij nam het raadsstokje vorig jaar over van Peet van de Loo. Volgens Ekamp is het goede gevoel over de koers van de partij en het optimisme onder Bestse D66’ers momenteel groter dan ooit. “Ik ben trots dat ik mijn ambitie, passie en enthousiasme in kan zetten voor Best”, aldus de nieuwe lijsttrekker, die Bestuurskunde studeerde in Tilburg.
“Samen met zoveel mogelijk leden ga ik de komende tijd weer de straat op, de wijken in. In gesprek met Best. Ik ben ervan overtuigd dat veel Bestenaren niet denken tot aan de gemeentegrens, maar tot ver over de grenzen heen. Bestenaren gaan erop uit, werken en recreëren in veel meer plaatsen dan enkel Best. Reden genoeg om grote vraagstukken op gebied van mobiliteit, woningbouw en economie niet als gemeente in je eentje aan te pakken, maar samen. Alleen zo kunnen we zorgen dat huizen beschikbaar komen voor jong en oud. En alleen dan kunnen we de bereikbaarheid van Best verder ontwikkelen en voorzieningen uitbreiden”. 

KlaasJan van Hees, de huidige fractievoorzitter van D66, stopt na de verkiezingen in maart 2022. Hij is dan aan het einde van zijn derde bestuurstermijn in de gemeenteraad. Van Hees is blij dat zijn D66-collega Marius in de nieuwe raadsperiode het fractievoorzitterschap kan overnemen. “Die taak is in goede handen bij hem en ik heb er alle vertrouwen in dat hij met een mooi nieuw team aan de slag kan”, aldus Van Hees.

KlaasJan van Hees overhandigt bloemen aan Marius Ekamp

KlaasJan van Hees en Marius Ekamp - D66 Best - Beeld: D66