D66 Apeldoorn roept landelijk alle gemeentefracties op om Ter Apel te ontlasten

Stadskanaal bouwt extra slaapplekken op om Ter Apel te ontlasten.

Beeld: ANP

Ter Apel staat voor de zoveelste keer onder druk van te volle opvang-locatie. De overvolle opvang is het gevolg van de ingeperkte, landelijke opvangcapaciteit door de Nederlandse overheid tijdens Corona. Deze opvangcapaciteit is na Corona niet meer opgeschaald waardoor er geen opvangbuffer meer is om met piekbelastingen om te kunnen gaan.
 
D66 Apeldoorn roept daarom alle D66 fracties in alle gemeenteraden in Nederland op om een kerstmotie in te dienen met het verzoek aan het college voor een uiterste inspanning om Ter Apel te ontlasten door extra tijdelijke noodopvang beschikbaar te stellen. Veel fracties hebben hier al gehoor aan gegeven of waren hier al mee bezig.
 
Jeanette Assies, fractiemedewerker bij D66 Apeldoorn en initiatiefnemer van deze actie, komt zelf uit Stadskanaal en weet welke enorme druk dit legt op de inwoners van Ter Apel en omstreken, waaronder Stadskanaal: “Wij willen met deze actie een krachtig signaal afgeven richting Ter Apel dat wij ze zien, dat wij willen helpen en dat we ze gaan helpen.”

“Er zullen de komende weken nog 3 tot 4 duizend extra opvangplekken nodig zijn. We zijn in Nederland met 342 gemeentes. Als we de handen ineen slaan, dan moeten we toch in staat kunnen bij om deze plekken te vinden.”, aldus D66 fractievoorzitter Bouwien ten Bokum.
 
D66 Apeldoorn zal deze motie indienen tijdens de raadsvergadering van 21 december a.s.